Bookmakers Nederland

In Nederland is wedden op sport super populair. In iedere vriendengroep worden er wel weddenschappen geplaatst. Iedereen kent wel iemand die op sport wedt. Wedden op sport doe je bij Bookmakers.

In Nederland hebben bookmakers een licentie nodig van de Kansspelautoriteit voordat zij sportweddenschappen mogen aanbieden.

Op dit moment zijn er al een behoorlijk aantal Bookmakers die een licentie hebben gekregen. Op deze pagina vertellen wij jou meer over Nederlandse Bookmakers.

Beste Bookmakers Nederland 2024

In bovenstaande tabel vind jij alle Bookmakers die op dit moment een geldige licentie hebben. Deze bedrijven mogen legaal via het internet sportweddenschappen aanbieden.

Als Nederlander kan jij veilig een weddenschap plaatsen bij deze aanbieders. Jij kunt dit doen via je computer, maar ook via jouw tablet of mobiele telefoon. Er zijn zelfs enkele bookmakers die een mobiele app aanbieden. Met deze app is het mogelijk om overal en altijd een sportweddenschap te plaatsen.

Wij raden jou aan om alleen bij sites te wedden die staan vermeld op onze website. Alleen deze partijen zijn betrouwbaar en veilig.

Op deze pagina

 • Beste Sites voor Sportwedden
 • Wat is een Bookmaker?
 • Hoe werkt een Bookmaker?
 • Voordelen & Nadelen
 • Top 3 in Nederland
 • Hoe beoordelen wij een bookmaker?
 • Hoe kies ik een bookmaker?
 • Betaal veilig met iDeal

Wat is een bookmaker?

Een bookmaker is eigenlijk een Engels woord voor Wedkantoor. Het is een plek waar jij als Nederlander een sportweddenschap kunt plaatsen. Een weddenschap waarmee je echt geld kunt winnen.

In de loop der jaren is de term Bookmaker eigenlijk ook in Nederland een begrip geworden. Waar vroeger vaak de term Totalisator werd gebruikt is dat nu eigenlijk Bookmaker geworden.

Bij Online bookmakers is het mogelijk om via een internetverbinding weddenschappen te plaatsen op allerlei sporten, maar bijvoorbeeld ook op verkiezingen of events zoals het Songfestival.

Wedden op Sport is in Nederland enorm populair en daarom bookmakers ook. Er komen er eigenlijk steeds meer bij. Wij verwachten dat er nog zeker 20-30 legale bookmakers bij zullen komen in Nederland.

Waar je vroeger alleen bij Toto kon wedden is dat nu wel anders. Populaire websites als Betcity en Jack’s Sport worden nu door duizenden Nederlanders gebruikt om te wedden op sport.

Hoe werken Bookmakers?

Nu je weet wat een bookmaker is, is het tijd om uit te leggen hoe bookmakers werken.

Bookmakers werken met Odds en deze odds worden bepaald op basis van statistieken. De odds bij Nederlandse bookmakers worden geleverd door internationaal bekende partijen.

Er wordt een verhouding bepaalt tussen de inzet en de uitbetaling. Dit is de quotering of de Odd. Wanneer een team of speler een grote kans heeft om te winnen zal de quotering laag zijn. De teams of spelers die minder favoriet zijn zullen een hogere quotering hebben. Wanneer jij hierop inzet is je winstkans kleiner, maar het bedrag dat jij kunt winnen hoger.

Odds zijn bij iedere bookmaker anders. Het loont dus ook vaak de moeite om odds met elkaar te vergelijken.

Jij bepaalt de inzet, maar de bookmaker bepaalt jouw potentiele uitbetaling en winst.

Voordelen & Nadelen Bookmakers Nederland

Uiteraard heeft het wedden op sport via Nederlandse bookmakers voordelen en nadelen. In deze paragraaf vind je een overzicht van de belangrijkste.

Wat ons betreft is het een groot voordeel dat bookmakers tegenwoordig legaal zijn in Nederland. Met een goklicentie mogen zij sportweddenschappen aanbieden in Nederland. Voor Nederlanders is het veilig om een sportweddenschap te plaatsen. De KSA staat garant voor veilige en betrouwbare weddenschappen. Speel dus alleen bij sites met een licentie van de KSA.

Hieronder de grooste voordelen en nadelen van het plaatsen van een sportweddenschap bij een online bookmaker.

Voordelen

 • Betrouwbaar
 • Veilig
 • Wedden op Sport is leuk
 • Je kunt geld winnen
 • Snelle uitbetalingen
 • Geen transactiekosten
 • Sport kijken is leuker met een weddenschap
 • Welkomstbonussen aanwezig
 • Beschikbaar op Computer & Mobiel

Nadelen

 • Verslavend
 • Je kunt geld verliezen
 • Er zijn geen “zekerheidjes”

Top 3 Bookmakers in Nederland

BetCity

€20 Free Bet

+100% Bonus

Jack's Sports

€50 Free Bet

+100% Bonus

In bovenstaande overzicht vind je de 3 beste bookmakers van Nederland. Deze sites zijn geselecteerd en beoordeeld op basis van een aantal criteria.

De belangrijkste criteria zijn:

 • Betrouwbaarheid
 • De website
 • Klantenservice
 • Bonussen
 • Aanbod aan sportweddenschappen
 • Odds / Quoteringen

In de volgende paragraaf gaan we dieper in op de beoordeling van Nederlandse bookmakers.

Hoe beoordelen wij Bookmakers?

Op 123Sportweddenschap.nl geven wij jou een overzicht van alle online bookmakers in Nederland.

De beste bookmakers worden geselecteerd op beoordeling. Wij beoordelen sportweddenschappen sites op een aantal criteria. De sites met de beste beoordelingen komen uiteraard hoger in de tabellen te staan op onze site.

Betrouwbaarheid

Voor ons is het erg belangrijk dat een site voor sportweddenschappen betrouwbaar is. Al is betrouwbaarheid moeilijk te meten, er zijn een aantal aspecten waarmee je het kunt bepalen.

Speel niet bij een bookmaker zonder geldige licentie van de KSA. Bookmakers zonder KSA licentie zijn op voorhand niet betrouwbaar, omdat ze niet worden gecheckt door de kansspelautoriteit. Licentiehouders worden gecontroleerd door de KSA en ook uitbetalingen worden door de KSA gegarandeerd.

Uiteraard checken wij zelf ook de bookmakers op betrouwbaarheid. Wij openen accounts en doen stortingen. Tijdens het spelen hebben we contact met de klantenservice en vragen we random uitbetalingen aan.  We meten de site op snelheid van uitbetalen en de responstijd van de klantenservice.

De Website

Het is misschien niet het meest belangrijke, maar een goede website kan wel bijdragen aan een betere spelervaring.

Sportwedsites van tegenwoordig zien er allemaal best goed uit. De een werkt alleen een stuk beter dan de ander. Een site als Jack’s Casino werkt perfect. Binnen 1 of 2 klikken kun je hier alles bereiken. Daarbij is de website ook optimaal gemaakt voor gebruik op een mobiele telefoon.

Voor ons is het belangrijk dat een website voor sportwedden functioneel is. Het uiterlijk is eigenlijk bijzaak.

De klantenservice moet op iedere pagina bereikbaar zijn en je moet ook je saldo overal kunnen zien. Daarbij is het erg belangrijk dat de website snel laadt en de verschillende weddenschappen goed vindbaar zijn. Wij prefereren sites waar je categorieën kunt kiezen of op sport of type weddenschap kunt sorteren.

Een trage website waar wij als speler veel moeten zoeken en klikken krijgt een lagere beoordeling.

Klantenservice

Uiteraard hopen we dat je de klantenservice nooit nodig hebt. Maar wanneer je het onverhoopt toch nodig hebt moet het wel goed zijn.

Een goede klantenservice is enorm belangrijk. Wanneer jij een vraag hebt of wanneer er zich een probleem voordoet moet jij eenvoudig in contact kunnen komen met een klantenservice medewerker.

Wachten is niet wat jij wilt. En dit hoeft tegenwoordig ook niet. De meeste Online bookmakers bieden tegenwoordig live chat aan. Via een chat scherm kun jij direct chatten met een medewerker. De gemiddelde wachttijd is belangrijk voor onze beoordeling. De responstijd moet binnen 2 minuten zijn om een goede beoordeling te krijgen.

Afhankelijk van de complexiteit van de vraag of het probleem moet er zo snel mogelijk actie worden ondernomen. Uiteraard kunnen niet alle issues binnen een paar minuten worden opgelost. Echter is het beantwoorden of het te woord staan wel mogelijk binnen 2 minuten. Dit is dan ook een belangrijk criteria voor ons.

Wanneer een sportweddenschappensite ook een klantenservice via telefoon aanbiedt is dit een pluspunt.

Bonussen

Voor veel mensen zijn bonussen erg belangrijk. Ook bonussen voor sportwedden zijn een belangrijke factor voor veel spelers. Met een bonus kun je eenvoudig wat extra geld claimen om op sport te wedden.

Wij kijken dan ook kritisch naar de bonussen die worden aangeboden bij online bookmakers. Zijn de bonussen interessant? Zijn de bonusvoorwaarden acceptabel? Is het moeilijk om een bonus te claimen? Hoe vaak moet je een bonus rondspelen voor jij je winst kunt laten uitbetalen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen.

In onze reviews houden wij rekening met al deze vragen. De bookmakers met goede bonussen en voorwaarden krijgen uiteraard een betere beoordeling.

Op onze site vind je uitgebreide bonus informatie. We geven je echt alle details van iedere aanwezige bonus. Je komt hierdoor nooit voor verrassingen te staan tijdens het wedden op sport.

Aanbod aan sportweddenschappen

Wanneer jij gaat wedden op sport wil je natuurlijk een ruime keuze aan weddenschappen hebben. Er is best wat verschil in aanbod bij verschillende bookmakers in Nederland.

Als je alleen wilt wedden op voetbal dan heeft iedere bookmaker voldoende aanbod. Maar wanneer je ook eens wilt wedden op kleinere sporten of events dan kan het slim zijn om eerst te kijken welke site het beste aanbod heeft.

Wij checken en beoordelen iedere bookmaker voor jou. In de uitgebreide reviews lees je exact waarop jij allemaal kunt wedden. We geven ook aan welke markten een site allemaal aanbiedt, want Nederlanders houden ervan om op speciale weddenschappen in te zetten.

Sites waar een zeer uitgebreid aanbod aan markten beschikbaar is krijgen van ons een hogere beoordeling.

Odds & Quoteringen

Odds & Quoteringen zijn misschien wel het belangrijkste voor mensen die wedden op sport. Wanneer jij een sportweddenschap plaatst wil je natuurlijk de hoogst mogelijke winst halen. Je wed dan natuurlijk bij de bookmaker die de beste odds / quoteringen aanbiedt. Of je nou €100 inzet op een quote van 1,30 of op een quote van 1,50. Dit scheelt je toch al €20 per weddenschap.

Wij checken regelmatig de odds van de verschillende bookmakers. We vergelijken ze ook met elkaar en tonen jou uiteindelijk de bookmaker met de beste odds. Ook al zijn de verschillen in odds soms heel klein, op lange termijn kan dit duizenden euro’s schelen.

Wij kijken voor jou ook naar odds boosters. Dit zijn sites waar je tijdelijk hogere odds krijgt op geselecteerde wedstrijden of sportweddenschappen. Je vindt deze odds boosters vaak in onze nieuwssectie.


Hoe kies ik een bookmaker?

Het lijkt misschien heel eenvoudig om de juiste bookmaker te kiezen. Maar het kan soms best lastig zijn. Je weet namelijk op voorhand vaak niet welke bookmaker het beste bij jou past.

Bij het kiezen van de juiste bookmaker moet je goed kijken naar jouw wensen. Wil jij grote bonussen? Of wil je juist een site met een enorm aanbod aan sportweddenschappen?

Wij hebben alvast heel veel werk voor jou gedaan. Ons team heeft alvast alle sites met een licentie geselecteerd. Dat betekent dat jij niet meer hoeft te kijken of een site betrouwbaar is. Alle bookmakers op onze site zijn namelijk 100% betrouwbaar.

Verder hebben wij ook alle bonussen al voor jou in kaart gebracht. Je vind deze in 1 overzicht op de review pagina van de betreffende bookmaker. De belangrijkste bonussen vind je ook in de tabellen op onze site.

Nu is het alleen nog aan jou om te bepalen of jij een bepaalde bonus wilt. Je kunt je keuze dan laten afhangen van het aanbod aan bonussen. Als bonussen je niet interesseren kun je je keuze berusten op het aanbod wat een site heeft. Er zijn namelijk bookmakers die naast sportwedden ook casino spellen en bingo aanbieden.

Een goede keuze is natuurlijk belangrijk, maar niet direct essentieel. Jij kunt namelijk ook gewoon bij meerdere aanbieders een account aanmaken. Het aanmaken van een account is gratis. Tijdens het spelen kun je goed bepalen of een bookmaker bij jou past.

Welke Bookmakers en Sportwedsites zijn er nu in Nederland?

Op dit moment zijn er slechts een klein aantal legale bookmakers actief in Nederland. Je bent een legale bookmaker wanneer je een licentie hebt gekregen van de KSA.

Deze wetgeving is actief sinds 1 Oktober 2021. Zonder licentie loop je het risico om een dikke boete te ontvangen wanneer jij sportwedden aanbied in Nederland.

Op dit moment hebben de volgende bedrijven een licentie om online sportweddenschappen te mogen aanbieden in Nederland:

 • Toto
 • Betcity
 • Bet365
 • Holland Casino
 • Jack’s Sports
 • Livescorebet
 • ZeBet
 • Bingoal
 • Casino777

Er komen ieder kwartaal nieuwe bookmakers bij die een licentie ontvangen. Deze bedrijven voegen wij uiteraard toe aan onze website wanneer zij een licentie ontvangen.

bookmakers nederland holland casino

Bookmakers voor 1 Okober 2021

Op 1 Oktober 2021 kwam de nieuwe wet kanspelen op afstand in werking. Vanaf die datum was het alleen mogelijk om sportweddenschappen aan te bieden met een KSA licentie.

Voor 1 Oktober 2021 waren er verschillende bookmakers die zich op de Nederlandse markt richtte. Dit mocht eigenlijk niet, maar werd een soort van gedoogd.

Bookmakers als Unibet, Bwin, Betfair en Betvictor waren gewoon beschikbaar in Nederland. Je kon hier gewoon storten met iDeal of credit card.

Deze partijen zitten nu op het zogenoemde “strafbankje”. Zij willen graag een licentie in Nederland, maar omdat ze zich niet aan de regels hebben gehouden moeten ze tot 2 jaar wachten voor ze een licentieaanvraag mogen doen. Dit geeft andere bookmakers die zich wel aan de regels hebben gehouden een groot voordeel op de Nederlandse markt. Deze hebben nu de tijd gehad om alvast spelers aan te trekken, en om deze weg te trekken bij de stoute partijen.

Betaal veilig met iDeal bij Online Bookmakers

Sportwedden is helaas niet gratis. Wil jij wedden op sport? Dan moet je geld in je account storten om weddenschappen mee te plaatsen.

In Nederland is het verplicht om iDeal aan te bieden. Dit betekent dat jij bij iedere bookmaker veilig kunt betalen met iDeal.

Er zijn geen transactiekosten wanneer jij betaalt met iDeal. Verder zijn iDeal betalingen altijd veilig en snel. Je betaling staat eigenlijk direct in je account. Je kunt dus meteen starten met het plaatsen van sportweddenschappen.

Uitbetalen met iDeal gaat ook super eenvoudig en snel. Bookmakers keuren jouw uitbetaling direct goed en binnen een uur staat het geld op jouw rekening.

Het casino krijgt jouw bankgegevens niet te zien wanneer jij betaald met iDeal. Dit maakt een betaling super veilig. Je wilt namelijk niet dat een willekeurig bedrijf in Malta of Cyprus jouw bankgegevens kan inzien.

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden