Wedden op Formule 1

Dit jaar spannender dan ooit én met onze eigen Max Verstappen. De Formule 1 is al een aantal jaar met een opmars bezig in Nederland. Het is dan ook logisch dat bij de Nederlandse bookmakers volop opties zijn om in te zetten op deze prachtige sport. Maar hoe werkt het allemaal, waar kan je op wedden en wat is een goede strategie? Je leest het op deze pagina.

Waar kan je wedden op Formule 1

Het wedden op Formule 1 begint bij het selecteren van een goede en betrouwbare bookmaker. In Nederland zijn er meerdere bookmakers beschikbaar met een ruim aanbod op het gebied van Formule 1. Door de stijgende populariteit in Nederland zorgen alle bookmakers ervoor dat Formule 1 in ieder geval vertegenwoordigd is op hun site.

Het wedden op Formule 1 is erg eenvoudig. Je wordt door de bookmaker binnen een paar minuten door het registratieproces geleid, vaak wordt een registratie beloont met een bonus. Dit kan bijvoorbeeld een depositbonus zijn of een free bet. De Nederlandse bookmakers bieden per Formule 1 race tientallen weddenschappen aan, een aantal voorbeeld van deze bookmakers staan hieronder.

Er zijn veel verschillende aanbieders van weddenschappen op de Formule 1. De een heeft echter betere papieren dan de ander. Zo zijn er bij Bet365 een stuk meer wedopties beschikbaar dan bij andere bookmakers. Een andere topper is Circus Sport, hier kan je genieten van hoge quoteringen en veel mogelijkheden om in te zetten op de Formule 1.

Bij Bet365 zijn er een aantal sportweddenschappen beschikbaar die je niet ziet bij de andere aanbieders. Zo kan je voorspellen welke coureur de snelste tijd neerzet in de vrije training en de pole position vastlegt. Een ander voorbeeld is de sportweddenschap: wie zet de snelste pitstoptijd neer?

Je kunt wedden op de 10 verschillende teams in de race. Aan jou is het dan om te voorspellen welk team de snelste bandenwissel uitvoert. Red Bull Racing staat bekend om zijn snelle pitstops en heeft dus ook de laagste quotering. Alfa Romeo heeft meestal de hoogste quotering met een gemiddelde notering van maar liefst 67.00.

BetCity

€20 Free Bet

+100% Bonus

Jack's Sports

€50 Free Bet

+100% Bonus

Strategieën Formule 1 wedden

Wij van 123Sportweddenschap.nl snappen heel goed dat het altijd verleidelijk is om in te zetten op hoge quoteringen. Dit is een van de grootste valkuilen bij wedden op Formule 1. Er zijn namelijk altijd hoge quoteringen beschikbaar bij formule 1. Iemand die normaal gesproken altijd als een van de laatste binnenkomt heeft een hele kleine kans om een race te winnen.

De quotering zal erg hoog zijn als je inzet op zo’n underdog. Bij Formule 1 is het echter zo dat er tussen de 4-6 auto’s zijn die een echte kans hebben om de race te winnen. Ons advies: verspil je geld niet met inzetten op coureurs die het zeer waarschijnlijk niet gaan redden. Zoek naar weddenschappen die haalbaar zijn, hiervan zijn er ook nog een heel aantal met een hoge quotering.

Quoteringen

Een handig trucje om toe te passen het plaatsen van een sportweddenschap op Formule 1 is het vermijden van de Pole position. De pole position is de auto die als eerste mag starten en die helemaal vooraan begint. Op deze auto staat meestal de laagste quotering. Dit terwijl het een feit is dat slechts 45% van de coureurs die starten op pole position ook echt de race winnen.

Handig is dus om in je achterhoofd te houden dat het helemaal niet onwaarschijnlijk is dat er iemand anders de race wint. Dit is belangrijk om te onthouden omdat de quotering voor de andere auto’s een stuk beter zijn dan voor de pole position.

Formule 1 Pole position

Circuits

Wanneer je deze truc wilt toepassen is het belangrijk om te kijken naar het circuit waarop er geracet gaat worden. Op het circuit van Monaco is de startpositie een stuk belangrijker omdat het hier moeilijk is om elkaar in te halen. In Montreal is het juist andersom, hier is het wat eenvoudiger om in te halen en is de startpositie dus minder belangrijk.

Vanzelfsprekend is dat de bookmakers en dus de quoteringen hierop inspelen. De quoteringen zijn een stuk lager in Monaco dan in Montreal. Je maakt met weddenschappen met een lagere quotering een stuk minder winst.

Wedopties Formule 1

Formule 1 is een veelzijdige sport waar ongelofelijk veel dingen bij komen kijken. Omdat er zoveel aspecten zijn wat elke race weer kan verschillen is er bij de bookmakers een breed aanbod aan wedopties. Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken zetten wij de belangrijkste wedopties hieronder voor je op een rij.

 • Snelste ronde en wint de Grond Prix
 • Nationaliteit winnaar
 • Beide wagens halen punten
 • Aantal coureurs dat finish haalt
 • Startpositie winnaar
 • Eerste coureur die een pitstop maakt
 • Beide auto´s geclassificeerd
 • Winnende auto
 • Winstmarges trainingen en race
 • Snelste 1e training
 • Snelste ronde
 • Behaalt een puntenfinish (top 10)
 • Eindigt in de top 6
 • Podiumplaats
 • Winnaar van de Grand Prix

Specials Formule 1

Om het voor jou nog aantrekkelijker te maken om in te zetten op Formule 1 bieden de bookmakers regelmatig specials aan. Een voorbeeld hiervan is de ‘head to head’ weddenschap. Bij deze wedoptie zet je in op een onderlinge wedstrijd tussen coureurs. De twee coureurs worden met elkaar vergeleken en jij kunt voorspellen welk van de twee beter gaat presteren.

Voorafgaande aan een Grand Prix zijn de quoteringen meestal erg hoog en zijn er duidelijke favorieten en underdogs. Een Grand Prix duurt een heel weekend. Op vrijdag zijn de trainingen, zaterdag de kwalificatie en op zondag is de race zelf. Na de training op vrijdag veranderen de quoteringen al mee met de prestaties van de coureurs. Presteert een coureur boven verwachting en heb jij hierop ingezet voorafgaande aan de training is dit mooi meegenomen. Nu heb je namelijk meer kans om jouw weddenschap te winnen terwijl de quotering van je weddenschap hoger ligt dan de winkansen van de coureur.

Natuurlijk kan het ook gebeuren dat een van de favorieten opeens een stuk minder presteert. Kijk maar naar Lewis Hamilton dit seizoen. Let dus goed op wanneer de quoteringen veranderen en probeer hierop in te spelen. Als je op het juiste moment inzet maak je kans op een veel grotere winst.

Wereldkampioen Formule 1

Natuurlijk kan je ook inzetten op de uiteindelijke winnaar van het Formule 1 seizoen. Voorafgaande aan het toernooi is deze quotering het hoogste. Dit is natuurlijk logisch omdat er dan nog geen races zijn geweest om je keuze op te baseren. De bookmakers wijzen favorieten aan en aan jou is de keuze op wie je vervolgens inzet. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je minder kunt verdienen met een gedoodverfde favoriet dan met een niet zo voor de hand liggende winnaar.

Check nu de noteringen van de verschillende coureurs bij bookmaker Jacks. Klik hier om te registreren en je eerste weddenschap te plaatsen!

Formule 1 GP 2022

Favorieten

De bookmakers koppelen elk jaar quoteringen aan de coureurs en de verschillende teams. Voorafgaande aan het seizoen is er nog niet super veel bekend over de auto’s en dus zijn deze quoteringen lastig in te schatten. In 2022 werden Red Bull Racing en Mercedes aangewezen als favoriet voor de titel. Ferrari werd eigenlijk een beetje af geschreven en er werd ingeschat dat zij er nog niet aan te passen zouden komen.

Hieruit blijkt maar weer dat het bij de Formule 1 altijd nog een andere kant op kan gaan. Dit maakt het spannend en zo leuk om te kijken. Door deze spanning en de grote rol hierin van Max Verstappen is deze sport zo super populair in Nederland.

Niets is zeker in de autosport. Er kan altijd wat gebeuren, denk aan een haperende auto, een verkeerde stuurbeweging of een collega-coureur die een fout maakt waar jij de dupe van bent. Formule 1 wordt nóg spannender als je er een weddenschap op afsluit!

Live wedden op Formule 1

Een functie die wij van 123sportweddenschap.nl erg sterk aanraden is het live inzetten op Formule 1 races. Sinds kort wordt Formule 1 uitgezonden op Viaplay. Ook op Formula1.com zijn de races te zien. Op deze streamingsplatforms worden naast de races zelf ook de vrije trainingen en de kwalificaties uitgezonden.

Zit je te kijken naar de race en denk je te kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren? Profiteer dan van je eigen inzicht en sluit een weddenschap af. De bookmakers veranderen hun quoteringen mee met de gebeurtenissen tijdens de race. Zet dus op het juiste moment in en pak de beste odds!

Het Formule 1 seizoen van 2022 loopt van 20 maart (Bahrein) t/m 20 november (Abu Dhabi). Vind je Formule 1 leuk maar hou je ook van voetbal? Lees dan nu alles over wedden op voetbal op onze uitgebreide pagina!

Wedden op Grand Prix’

Het Formule 1 seizoen gaat het hele jaar door de complete wereld over. Er is een Grand Prix in Australië en bijvoorbeeld een race in Brazilië maar ook in Amerika en Europa. De hele wereld is er bij  betrokken. Het seizoen loopt van half maart tot ongeveer eind september en er worden zo’n 20 races georganiseerd.

Bij al deze races zijn de circuits en de weersomstandigheden weer anders. Hierdoor moeten de teams elke Grand Prix de auto opnieuw afstellen om ervoor te zorgen dat er optimaal kan worden gepresteerd. Met dit in het achterhoofd is het goed te begrijpen hoe belangrijk het kan zijn om een kort vooronderzoek te doen voordat je gaat wedden op de Formule 1. Een Grand Prix in Monaco is namelijk een heel andere race dan eentje in Oostenrijk. Bij de een is een stuk moeilijker dan de bij de ander om elkaar in te halen.

Dit voorbeeld is er maar eentje. Er zijn talloze factoren die invloed kunnen hebben op de uitkomst van een Formule 1 Grand Prix. Aan ons is de taak om zoveel mogelijk van die factoren op te merken om zo goed mogelijk de uitkomst te kunnen voorspellen.

Er zijn tijdens Grand Prix’ altijd twee dingen belangrijk: wie komt er op het podium te staan en wie verdient er punten. Punten heb je nodig om aan het einde van het jaar zo hoog mogelijk te eindigen in het algemeen klassement.

podium formule1

Individuele coureurs en raceteams (zoals Red Bull Racing of Mercedes) krijgen punten toegekend wanneer zij op plaats 1-10 eindigen. De winnaar krijgt 25 punten, nummer 2: 18, nummer 3: 15 en zelfs nummer 10 kan nog rekenen op een enkele punt. De punten van de twee coureurs van hetzelfde team worden bij elkaar opgeteld en tellen mee in het klassement van de raceteams.

Hoe werkt het?

Een race in de Formule 1 bestaat uit 3 race-dagen. Op de vrijdag zijn er vrije trainingen. Zaterdag worden de kwalificaties gereden en wordt er bepaald wie vanaf welke positie mag gaan starten op zondag (de racedag). Dit wordt bepaald op basis van snelheid. Degene met snelste ronde start op de eerste plek (pole-position) de tweede snelste op de twee enzovoort.

Kwalificaties voorspellen

De kwalificatie is nog iets ingewikkelder dan hierboven weergegeven. Daarnaast kan er ook op de kwalificatie gewed worden.

De startvolgorde wordt bepaald aan de hand van drie sessies. De sessies worden Q1, Q2 en Q3 genoemd. In al deze sessies draait het erom dat het rondje zo snel mogelijk wordt gereden. In Q1 en Q2 vallen de langzamere racers af. Zij zullen gaan starten op een van de plekken buiten de top 10. De 10 snelste coureurs gaan een ronde verder en strijden om een zo goed mogelijke startpositie in Q3.

Wedden op de kwalificatie kan erg leuk zijn en maakt vooral dat je ook met spanning en plezier naar de kwalificatie kunt kijken. Zo heb je het hele weekend plezier van de Formule 1 en ben je van alles op de hoogte. Zet bijvoorbeeld in op: Max Verstappen start vanaf Pole position en begin op zaterdag al met juichen!

De Race-dag

Zondag is het dan eindelijk zover, de race gaat beginnen. Fans van over de hele wereld zitten klaar om elke seconde van de race te volgen en de grote vraag voor iedereen is: wie zal er als eerste over de finishlijn komen?

Wil je een voorspelling doen of heb je het gevoel zeker te weten wie er de Grand Prix van bijvoorbeeld Silverstone gaat winnen? Zet dan in bij een van vele Nederlandse bookmakers met aanbod op het gebied van Formule 1.

Een voorbeeld van een bookmaker met veel keuze op het gebied van Formule 1 is TOTO Sportweddenschappen. Hier worden naast de reguliere quoteringen en weddenschappen ook regelmatig promo’s en bonussen gelanceerd. Extra leuk om in te zetten dus!

Door de stijgende populariteit van de Formule 1 worden er steeds meer soorten weddenschappen beschikbaar. Ook bij TOTO weten ze dit. Klik op de knop hieronder om naar de site te gaan en maak nu een account aan!

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden