Online Wedden

Iedereen wed weleens of heeft weleens een weddenschap geplaatst. Wedden? En uiteraard weet ook iedereen wel wat wedden is. Tegenwoordig kun jij ook Online Wedden op sport!

Wedden is er in vele vormen. Je kunt bijvoorbeeld met vrienden een wedje zetten voor geld. Ook wordt er vaak op de werkvloer of in de kroeg gewed.

Op onze website gaan wij je alles vertellen over online wedden op sport. We vertellen je waar je het beste online kunt wedden, hoe je een weddenschap afsluit en waar je zoal op kunt wedden.

Online Wedden bij Legale Bookmakers

✅ Geverifieerd 🔐 Betrouwbaar

In bovenstaand overzicht hebben wij alle sites waar jij legaal online kunt wedden verzameld. Alle sites vermeld hebben een licentie ontvangen van de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA). Dit betekent dat zij online wedden mogen aanbieden in Nederland en aan Nederlanders.

In het overzicht vind je beknopte informatie van alle bookmakers. Je vind er onder andere de bonus informatie en de score die wij de site hebben gegeven. Wil je meer weten van een bepaalde site? Open dan de review van de site waarover je meer wilt weten.

Als je wilt beginnen met online wedden dan raden wij je aan om een site te kiezen uit bovenstaand overzicht. Deze sites zijn veilig en betrouwbaar.

Inhoud

 • Beste Sites voor wedden
 • Hoe werkt het?
 • Bookmakers in Nederland
 • Voor- & Nadelen
 • Hoe sluit je een weddenschap af?
 • Welke sporten kan ik op wedden?
 • Waar kun je via het internet op wedden?
 • Bonussen & Promoties
 • Waar je op moet letten
 • Tips & Tricks
 • Veelgestelde vragen

Hoe werkt Online Wedden?

Eigenlijk is online wedden tegenwoordig extreem makkelijk. Ok het verschilt wel een beetje met het leggen van een wedje met familie of vrienden. En het is ook iets anders dan het invullen van het klassieke Toto blaadje.

Voor je een online weddenschap kunt plaatsen moet je een aantal begrippen kennen. De belangrijkste begrippen waarvan jij een beetje kennis moet hebben zijn:

 • Odds / Quoteringen
 • Stake / Inzet / Bet
 • Markets / Markten

Odds / Quoteringen

Odds is eigenlijk het Engelse woord voor Quoteringen. De quoteringen geven aan wat de bookmaker verwacht van de uitkomst van een wedstrijd of event. Wanneer de quoteringen laag zijn verwacht de bookmaker dat de speler of het team de wedstrijd zal winnen.

In Nederland is de laagste quotering 1.01. Wanneer jij een wedstrijd met deze quotering kiest en je zet €100 in dan krijg je bij een goed voorspelling €101 terug van de bookmaker. Ons advies, kies geen wedstrijden met zo een lage quote, je kunt eigenlijk alleen maar verliezen. De winst weegt niet op tegen het mogelijke verlies.

Wanneer je bijvoorbeeld inzet op een weddenschap met een quotering van 2.00 dan verdubbel jij je inzet wanneer de weddenschap goed blijkt te zijn.

Aan de hand van een quotering kun jij heel snel zien hoeveel je met een bepaalde weddenschap kunt winnen.

Je mag ook meerdere weddenschappen aan elkaar zetten. In dat geval worden de quoteringen met elkaar vermenigvuldigd. Zet jij bijvoorbeeld €100 in op 2 wedstrijden met een quotering van 1.50 en 2.00 dan is jouw potentiele winst: 1.50 x 2.00 x €100 = €300.

Ons advies: Zet nooit weddenschappen aan elkaar. Met iedere wedstrijd die jij toevoegt aan je weddenschap verklein jij je winkansen significant.

Stake / Inzet / Bet

In Engeland wordt vaak de term Stake gebruikt voor de inzet die je doet. Er zijn ook Nederlandse bookmakers die hier en daar nog de term Stake en Bet gebruiken.

De meest voorkomende term is toch wel Inzet. De inzet is het bedrag wat jij wilt gaan spelen op een bepaalde sportweddenschap. Hoe hoger je inzet hoe meer je uiteraard kunt winnen. Zet alleen geld in wat je kunt missen en speel verantwoord.

Laat jouw inzet afhangen van je financiële situatie. Online wedden is geen manier om eenvoudig geld te winnen of te verdienen.

 Markets / Markten

Internationale en Nederlandse bookmakers gebruiken vaak de term Markets. Wanneer je online gaat wedden dan kies je een wedstrijd of event. Iedere wedstrijd beschikt over een aantal markten.

Een markt is een soort weddenschap. Zo kun je bijvoorbeeld bij voetbalwedstrijden kiezen uit enorm veel verschillende markten. Een populaire markt is bijvoorbeeld de exacte score of de handicap weddenschap.

In iedere markt heb je verschillende opties waarop jij kunt wedden. Bij een gemiddelde voetbalwedstrijd kun je op meer dan 100 verschillende dingen inzetten.

Dit waren de belangrijkste termen die jij moet weten m.b.t. online wedden. We gaan je nu kort uitleggen wat bookmakers zijn en wat de voor- en nadelen zijn van online wedden.


Online Wedden bij Bookmakers

Voor jij een online weddenschap kunt gaan plaatsen heb je eerst een bookmaker nodig. Je hebt een bookmaker nodig met een Nederlandse goklicentie. Alleen bij deze bookmakers kun je als Nederlander legaal en veilig online wedden.

Uiteraard hebben wij de bookmakers al voor jou geselecteerd. Je vind de beste bookmakers bovenaan deze pagina. We hebben alle bookmakers beoordeeld op een aantal belangrijke criteria.

De belangrijkste criteria zijn:

 • Het aanbod van weddenschappen en sporten
 • Beschikbare Welkomstbonussen
 • Zijn er gratis weddenschappen aanwezig?
 • De hoogte van de Quoteringen
 • Aanwezige promoties
 • Klantenservice
 • Betrouwbaarheid & Veiligheid

Onze favoriete bookmakers van Nederland zijn op dit moment:

 1. Betcity
 2. Jack’s Sport
 3. Toto
 4. Bet365

Voordelen & Nadelen Online Wedden

Dat online wedden populair is, is natuurlijk geen verrassing. Maar net als alle andere dingen in het leven heeft ook wedden voordelen en nadelen.

Hieronder zetten wij voor jou de grootste voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen

 • 24 Uur per dag open
 • Live Wedden tijdens het kijken
 • Veilig & Betrouwbaar
 • Wedden op je mobiele telefoon
 • Altijd leuke bonussen beschikbaar
 • Met kennis kun je goed geld winnen
 • Altijd een weddenschap beschikbaar
 • Wedden maakt sport kijken leuker
 • Wedden kan al vanaf €1
 • Je hoeft niet naar een winkel op te wedden

Nadelen

 • Verslavend
 • Je kunt geld verliezen

Hoe sluit je een online weddenschap af?

Het afsluiten van een online weddenschap is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer jij onderstaande stappen volgt dan heb je binnen nu en 5 minuten je eerste online weddenschap geplaatst.

Wil jij starten met online wedden? Volg dan de volgende stappen:

 1. Kies een bookmaker die bij jou past
 2. Open de site van de bookmaker (open via onze site om de bonus te activeren)
 3. Registreer een gratis account (vul je persoonlijke gegevens in)
 4. Verifieer je zelf
 5. Log nu in op je nieuwe account
 6. Open het deel waar je een storting kunt doen
 7. Kies een betaalmethode (Bijvoorbeeld iDeal)
 8. Vul het bedrag in dat jij wilt storten
 9. Maak je eerste storting
 10. De Bookmaker voegt nu jouw geld en je bonus toe aan je account
 11. Kies een sport waarop je wilt wedden
 12. Nu is het tijd om een wedstrijd te kiezen
 13. Kies een weddenschap
 14. Vul het bedrag in dat jij wilt inzetten
 15. Plaats de weddenschap
 16. Nu is het afwachten of jij een goede voorspelling hebt gedaan
 17. Bij een goede voorspelling ontvang je uiteraard direct je winst in je account
 18. Succes met online wedden

Op welke sporten kan ik online wedden?

Online Wedden op Sport is immens populair. Het is vooral populair onder jongeren. En uiteraard is het populair bij liefhebbers van sport. Online Wedden maakt het kijken van sport namelijk net wat leuker en spannender.

Met de komst van het internet is het een stuk makkelijker geworden om op sport te wedden. Je kunt ook op veel meer sporten wedden dan je voorheen kon doen bij de klassieke Toto winkel.

Maar op welke sporten is het mogelijk om te wedden? 

Eigenlijk kun je tegenwoordig op iedere sport wedden die je maar kunt bedenken.

In onderstaand screenshot zie je alle sporten waarop je bij Jack’s kunt wedden. Zo zie je natuurlijk de populaire sporten als Voetbal, Tennis, Darts en Formule 1.

Maar als je goed kijkt zie je dat je ook online kunt wedden op Bandy, Netbal, Snooker en Floorball. Dit zijn totaal onbekende sporten in Nederland, maar wel leuk om eens een kleine weddenschap op te plaatsen.

online wedden op sport

Bet Bet365 gaan ze nog verder. Deze bookmaker biedt nog meer sporten aan en noemt zichzelf daarom waarschijnlijk ook de grootste op het gebied van online wedden.

Waar kun je online zoal op wedden?

Je weet nu waar je kunt wedden en wat de termen inzet en quoteringen betekenen. Ook weet je nu een beetje op welke sporten je online zoal kunt wedden. Laten we dan nu eens bekijken waar je zoal op kunt wedden via het internet.

Eigenlijk zijn er ongekend veel specifieke weddenschappen waarop jij kunt inzetten. Het zijn er teveel om op 1 pagina uit te kunnen leggen. Daarom hebben we de meest voorkomende voor jou geselecteerd en deze leggen we hieronder uit.

Wedden op het resultaat van een wedstrijd

Dit is eigenlijk de meest gekozen weddenschap. Het is ook de meest eenvoudige weddenschap. Je kiest een wedstrijd en je voorspelt wie er gaat winnen. Wanneer er bij een sport ook gelijkspel mogelijk is dan heb jij dus drie keuzes (winst/ verlies/ gelijkspel). Bij sporten als tennis en basketbal is een gelijkspel niet mogelijk. Je hebt hier dus maar twee opties om uit te kiezen.

Wanneer jij op het resultaat wilt inzetten heb je de keuze uit:

 • Winst
 • Verlies
 • Gelijkspel (wanneer mogelijk bij een sport)

Je kunt online wedden op het eindresultaat van een wedstrijd of event. Maar je kunt vaak ook wedden op het resultaat van een deel van de wedstrijd. Je hebt dan eigenlijk dezelfde opties, alleen weet je eerder of je weddenschap goed is.

Je kunt bijvoorbeeld wedden wie bij voetbal de eerste helft wint. Of wie bij tennis de eerste set of game wint.

Er zijn ook weddenschappen op resultaat waar je langer op moet wachten. Je kunt bijvoorbeeld online wedden op wie de Premier League of de Eredivisie gaat winnen. In dit geval moet je wachten tot dat de kampioen bekend is van de betreffende competitie.

Een aantal voorbeelden zijn:

 • Wedden op winst van een bepaalde set of helft
 • Wedden op winst van een toernooi of race

Met een beetje kennis en statistieken uit het verleden kun jij je winkansen verhogen voor deze weddenschappen. Sommige tennis spelers hebben een iets minder conditie. Deze winnen vaak de eerste set en zakken daarna weg.

Wedden op Exacte Score

Een andere hele populaire weddenschap is de exacte score. Je kunt bij veel sporten geld inzetten op de exacte score. Je voorspelt dan wat jij denkt wat de uitslag zal worden.

Bij voetbal kun je bijvoorbeeld €10 inzetten op 2-0 voor de thuisclub. De quoteringen van deze weddenschap zijn vaak relatief hoog, omdat het moeilijk te voorspellen is. Maar wanneer je een uitslag goed voorspelt win je vaak wel een hoog bedrag.

Je kunt bijvoorbeeld een gevoel hebben dat een team dik gaat winnen. Zet dan in op 3 hoge scores. De quoteringen hiervan zullen hoog zijn en wanneer jij het goed voorspelt dan win je echt een mega bedrag. Je inzet hoeft dan niet eens hoog te zijn.

Wedden met hoeveel doelpunten of punten een team wint

We hebben net al aangegeven dat je online kunt wedden op de exacte score. Maar er zijn nog meer weddenschappen mogelijk op het gebied van scores.

Je kunt namelijk nog veel meer weddenschappen plaatsen op het gebied van doelpunten en/ of punten. Laten we eens een paar voorbeelden geven. Ik neem gemakshalve even wat voorbeelden voor wedden op voetbal.

Je kunt online onder andere wedden op:

 • Exacte aantal doelpunten tijdens een wedstrijd
 • Of er meer of minder dan bepaald aantal doelpunten wordt gescoord
 • Wie er gaat scoren
 • Wie welke doelpunten gaat scoren (eerste of laatste)
 • In welke helft er wordt gescoord
 • Het exacte scoreverloop van een wedstrijd

De quoteringen van deze weddenschappen zijn vaak erg interessant. Het zijn redelijk moeilijk te voorspellen weddenschappen. Maar wanneer je ze goed voorspelt win je ook echt een serieus bedrag.

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden