Wedden op Paarden

Een van de spannendste evenementen om op in te zetten is de paardenrace. Paarden en ruiters gaan de strijd aan en vechten om de eerste plaats. Wil jij ook starten met wedden op paarden? Lees dan deze pagina!

Het live bezoeken van een paardenrace is een hele belevenis maar omdat paardenraces voornamelijk georganiseerd worden in Engeland, Amerika en de grote Aziatische landen is het voor ons Nederlanders lastig om de races bij te wonen. Online wedden op paarden is hiervoor de oplossing.

wedden op paardenrace

Waar kan je Wedden op Paarden?

Wedden op paarden is niet bij alle bookmakers beschikbaar. Het inzetten op een paardenrace is nog niet erg bekend in ons land en wordt niet door alle sites aangeboden. Bet365 is een van de bookmakers waar het wél mogelijk is om te wedden op paarden. Bij Bet365 zijn er uitgebreide wedopties beschikbaar en kan je op vrijwel alle races inzetten. Op de overzichtelijke site van Bet365 is het eenvoudig om een keuze te maken en je eerste weddenschap op een paardenrace af te sluiten. Hieronder hebben we naast de link naar Bet365 ook een aantal andere bookmakers neergezet. bij Unibet kan er bijvoorbeeld ook ingezet worden op paardenraces. Maak daarom zelf een keuze uit de door ons geselecteerde bookmakers en begin binnen een paar minuten met het wedden op paarden.

Wij van 123Sportweddenschap.nl snappen dat het starten van het wedden op paarden lastig kan zijn. Hierom leggen we in de rest van de pagina uit wat de mogelijkheden zijn op het gebied van wedden op paarden. Na het lezen van deze pagina ben je volledig op de hoogte en klaar om geld te gaan verdienen met wedden op paarden.

Wedopties bij Wedden op Paarden

Als je geld wilt inzetten op een paardenrace kan je kiezen uit twee verschillende categorieën: ‘straight wagers en exotic wagers’. Als je net begint met wedden op paarden raden wij aan om eerst te starten met de ‘straight wagers’. Met de straight wagers probeer je te voorspellen welk paard op plek 1,2 of 3 eindigt.

De exotic wagers zijn wat ingewikkelder, met deze speciale soort weddenschappen sluit je tegelijkertijd verschillende weddenschappen af op verschillende paarden. Hierdoor zijn de quoteringen een stuk hoger maar is er ook meer kennis van het paardenracen vereist. Omdat deze weddenschappen zo ingewikkeld zijn raden wij aan om eerst te starten met straight wagers. Heb je toch het gevoel dat een exotic wager goed gaat vallen kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om hier tóch wel op in te zetten.

paardenrace

De Straight Wagers

Met deze categorie weddenschap voorspel je de eindpositie van één paard.

Race winnaar

De straight wager met de hoogste quotering is het voorspellen van de race winnaar. Met deze weddenschap probeer je te voorspellen welk paard als eerste over de finishlijn komt. Als jouw paard als eerste over de finishlijn komt krijg je de winst direct uitbetaald.

Eerste of tweede plaats (place)

Evenals het voorspellen van de race winnaar kies je bij deze weddenschap één paard. Je hebt dit keer ingezet op ‘place’ wat betekent dat je de weddenschap wint als jouw paard als eerst of tweede finisht. De quotering op deze wedoptie is iets lager dan de race winnaar maar nog steeds erg hoog.

Eerste, tweede of derde plaats (show)

Met deze weddenschap voorspel je dat het door jou gekozen paard eerste, tweede of derde finisht. De quotering op deze weddenschap is wederom iets lager dan de weddenschap hierboven (place). Dit heeft alles te maken met het feit dat je meer kans hebt om deze weddenschap te winnen. Hierdoor is je risico groter en de uitbetaling (iets) kleiner.

Over de hele linie (Across the board)

Deze weddenschap bestaat in feite uit drie kleine weddenschappen. Je zet namelijk los van elkaar in op: Race winnaar, Place en Show. Deze drie weddenschappen worden samengevoegd in ‘Across the board’. Om de weddenschap nog iets te versimpelen volgen nu een aantal voorbeelden: “Stel je hebt ingezet op Paard A met de weddenschap Across the board. Paard A finisht als eerste en is dus Race winnaar. Je hebt nu recht op de winst van de weddenschappen: Race winnaar, Place en Show. Wordt Paard A tweede heb je alleen recht op de winst van Place en Show. Met een derde plek van Paard A heb je alleen recht op de winst van de weddenschap Show.”

De Exotic Wagers

Met de categorie exotic wagers zet je in op meerdere paarden tegelijk, dit gebeurt in één enkele weddenschap en vergroot je kans om grote winsten te maken. Wel is het zo dat de exotic bets een stuk moeilijker te winnen zijn dan de strategic bets. Dit staat natuurlijk altijd in verhouding met de potentiële winstuitkering.

Als je wat ervaring opgedaan met het wedden op paarden is het erg leuk om te experimenteren met het wedden aan de hand van exotic wagers. Speel bewust 18+

Duo (Exacta)

Met deze wedoptie probeer je te voorspellen welke twee paarden er als eerste over de finish komen. Het lastige aan exacta is dat je ook de volgorde van deze twee paarden moet voorspellen. Een voorbeeld hiervan is dat je voorspelt dat Paard C eerste wordt en Paard B tweede. Wordt Paard B eerste en Paard C tweede betekent dit dat je volgorde verkeerd hebt voorspelt. Je verliest dus nu de weddenschap. De enige mogelijkheid om de weddenschap winnend af te sluiten is wanneer Paard C als eerste binnenkomt en Paard B als tweede.

Koppel (Quinella)

Bij wedoptie Quinella voorspel je ook de paarden die als eerste twee binnenkomen. Bij quinella maakt de volgorde niet uit. Komen de door jou geselecteerde paarden op plekken 1 en 2 binnen win je de weddenschap. Vanzelfsprekend is dat de quotering op deze wedoptie lager ligt dan op bijvoorbeeld exacta. Quinella heeft een wat lager risico en daarom een wat lagere winstuitkering.

Trio (Trifecta)

Wedoptie trifecta lijkt sterk op exacta, trifecta is alleen nóg moeilijker te voorspellen. Bij deze wedoptie wordt een poging gedaan plekken 1,2 en 3 te voorspellen. Naast het feit dat dit al erg lastig is moet ook nog eens de volgorde van de drie paarden goed worden voorspelt. Maak je ergens in deze weddenschap een foutje is de volledige weddenschap ongeldig.

Kwartet (Superfecta)

Veruit de moeilijkste weddenschap is de superfecta. Om deze weddenschap goed af te sluiten moet er voorspelt worden welke paarden in welke volgorde op plaats 1,2,3 en 4 gaan eindigen. Bij deze wedoptie is wel de mogelijkheid om een voorspelling te doen waarbij de volgorde buiten beschouwing wordt gelaten. Hierdoor wordt de weddenschap iets beter haalbaar. De originele superfecta levert zeer hoge winstuitkeringen op. Met een enkele weddenschap kunnen er dan ook grote bedragen worden gewonnen. Probeer nu een van deze sportweddenschappen uit bij Bet365!

De grootste Paardenraces om op te wedden

Misschien zou je het niet verwachten maar zelfs in ons eigen kikkerlandje worden paardenraces georganiseerd. Er is in Nederland één goede renbaan waar jaarlijks twee toernooien gereden worden.

Deze races worden georganiseerd op het landgoed van Duindigt in Wassenaar. De ‘WJ Jochems Memoriaal’ en de ‘Grote prijs der lage landen’ worden hier verreden.

gokken op paarden

Deze Nederlandse klassiekers zijn erg mooi maar hier wordt maar naar gekeken. In andere delen van de wereld is de paardensport een stuk populairder. Hieronder een klein overzicht van de 5 grootste paardenrace-toernooien ter wereld.

  1. The Royal Ascot: Een historische race die voor het eerst werd georganiseerd in 1711. Gehouden in Ascot, Berkshire is dit een van de beroemdste paardenraces ter wereld. En veruit de grootste van Europa. Deze paardenrace trek zo rond de 300.000 bezoekers.
  2. Pegasus World Cup: hét jaarlijkse paardenrace evenement van Amerika. In Florida wordt het toernooi georganiseerd en wordt een ongelofelijke prijzenpot beschikbaar gesteld. Het prijzengeld voor dit toernooi bedraagt maar liefst 16 miljoen, veruit de grootste prijzenpot ter wereld. Het Amerikaanse toernooi start in eind januari.
  3. Dubai World Cup: Een ander uitgebreid en geweldig georganiseerde race is de Dubai World Cup. Voor een lange tijd was dit het toernooi met het meeste prijzengeld totdat de Pegasus World Cup in 2017 werd opgericht. De Dubai World Cup bestaat al sinds 1996 en wordt gehouden in eind maart
  4. The Melbourne Cup: Net als The Royal Ascot heeft ook dit toernooi een rijke geschiedenis. The Melbourne Cup werd voor het eerst gehouden in 1861, en is uitgegroeid tot het grootste toernooi van het zuidelijk-halfrond. Dit toernooi wordt georganiseerd in begin November.
  5. Japan Cup: In Azië is het wedden op paardenraces nog niet heel erg oud. Wel is het in korte tijd erg populair geworden. In Japan wordt sinds 1981 de Japan Cup georganiseerd. Dit is het grootste paardenrace-toernooi van Oost-Azië en wordt gehouden in eind november.

Naast al deze gigantische toernooien worden er aan de lopende band races georganiseerd op andere plekken. Zo is paardenracen in Parijs ook erg groot en wordt er op zeer veel verschillende plekken in Engeland regelmatig geracet.

Beste bookmaker wedden op paarden

Wij van 123Sportweddenschap.nl zijn van mening dat Bet365 de plek is om in te zetten op paarden. Hier staan uitgebreide statistieken en zijn regelmatig livestreams beschikbaar waar de races op kunt volgen. Dit maakt dat Bet365 dé plek is in Nederland om te gokken op paarden.

Naast wedden op paarden kan je hier ook gebruik maken van een heel aantal andere functies. Je kunt bij Bet365 bijvoorbeeld ook wedden op darten, wedden op tennis of wedden op voetbal. Benieuwd geworden of wil je graag wat meer informatie over Bet365 lees dan hier onze review!

Wedden op paarden langebaan

Het wedden op paarden kent een erg lange traditie. Zo was de renbaan bijvoorbeeld de geboorteplaats van de quoteringen. De wereld van sportweddenschappen en paardenraces zijn al vanaf het begin met elkaar verbonden.

In de paardensport is er voor de sportwedder erg veel variatie. Het begint al bij de verschillende soorten banen. Wanneer je aan paardenraces denkt, denk je eigenlijk altijd aan het langebaan racen. Op de grote, ovale renbanen strijden (meestal) tien paarden om de eerste plek en geven zij alles tot aan de finish.

De afstanden van de races kunnen erg van elkaar verschillen zo is de ene baan slechts 1600 meter en de ander weer 3500. Dan is de vraag altijd: komt jou toppaard ook goed uit de verf op deze baan? De manier van starten is nog een variabele. Zo kan er een autostart, boxenstart, bandenstart of een start op de vlag worden gehanteerd. Het type start kan erg van invloed zijn op de uitkomst van de race en de mogelijke winnaars.

Wedden op paarden kortebaan

Langebaan en kortebaan racen is hele andere koek, er wordt een compleet ander systeem gehanteerd en daarom wordt dit ook vaak als andere sport gezien. Al blijft het natuurlijk beide paardenracen.

In het kortebaan racen nemen in plaats van tien, twee paarden het tegen elkaar op. Zij racen aan de hand van een knock-out systeem. Wanneer een van de twee het duel wint (in een best of three) gaat hij door naar de volgende ronde. De verliezer wordt direct uitgeschakeld en de winnaar krijgt een nieuwe tegenstander toegewezen.

De paarden leggen een afstand af van ongeveer 300 meter en een perfecte samenwerking tussen het paard en de jockey zijn essentieel. In deze vorm van paardenracen wordt het paard zelf niet bereden maar zit de ‘pikeur’ in een ‘sulky’ die achter het paard wordt aangespannen.

Bij de juiste bookmakers kan je inzetten op allebei deze spannende vormen van paardensport. Een goed voorbeeld daarvan is bookmaker Circus.nl. Hier kan je volop genieten van wedden op paarden en kan je dit vaak ook nog doen aan de hand van een bonus.

Racecards wedden op paarden

Ben je al jarenlang vervend wedder op paarden? Dan weet je hoogstwaarschijnlijk onderhand welk paard sterk is en welk paard minder snel is. Ben jij niet bepaald een paardenexpert dan kan je goed gebruik maken van de ‘racecards’. Op deze racecards staat informatie die jij kunt gebruiken tijdens het opstellen van jouw sportweddenschap op de paardenraces.

racecard paardenrace

Per bookmaker verschilt het hoe deze racecards eruit zien en wat voor informatie er allemaal op staat. Wanneer je een bookmaker treft die houdt van uitgebreide informatie zal je dit ook terugzien op de racecard. Je kunt hier onder meer zien vanaf welke plek het paard waarin jij geïnteresseerd bent gaat starten, hoe zwaar het paard is en bijvoorbeeld wie het paard heeft getraind. Verder kan er ook nog bij staan of het een merrie of een hengst is en wat voor leeftijd het dier heeft. Al deze informatie kan van invloed zijn op de prestaties van het paard.

Een paard kan er volledig top uitzien, helemaal fit zijn, op de ideale leeftijd en op zijn/haar favoriete baan gaan racen maar wanneer een paard uit vorm is kan dit allemaal in het niet vallen. Een van de belangrijkste punten om op te letten zijn dan ook de voorgaande resultaten. De resultaten van de eerdere wedstrijden worden als volgt weergegeven: 73540. Hierbij staat de ‘0’ voor een plek buiten de top-10. De andere cijfers spreken redelijk voor zich. Het belangrijkste aan deze statistiek is dat je kunt aflezen hoe het paard het de afgelopen tijd heeft gedaan. Is het dier in goeden doen of zit hij/zij juist even niet lekker in zijn/haar vel?

Randzaken

Op de racecards staat informatie over het paard en zijn/haar prestaties. Wat er niet op de racecard staat maar wat wel erg belangrijk is zijn de details van de paardenrace zelf. Wat is bijvoorbeeld de ondergrond, wat voor start wordt er gebruikt en is jouw paard hier goed of juist slecht in? Al deze factoren kunnen immers van invloed zijn op de prestaties van jouw paard.

Concurrentie

Een ander uiterst belangrijk punt is het analyseren van de tegenstand. Het allerbeste paard kan het namelijk altijd moeilijk krijgen tegen een paard wat in topvorm verkeert. Kijk daarom niet alleen naar je eigen paard maar lees ook even de racecard van de grootste concurrenten. Misschien is dit wel van grote invloed op het uiteindelijke resultaat, en kan je beter je sportweddenschap nog wat aanpassen.

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden