Wedden op Paarden

Een van de spannendste evenementen om op in te zetten is de paardenrace. Paarden en ruiters gaan de strijd aan en vechten om de eerste plaats. Wil jij ook starten met wedden op paarden? Lees dan deze pagina!

Het live bezoeken van een paardenrace is een hele belevenis maar omdat paardenraces voornamelijk georganiseerd worden in Engeland, Amerika en de grote Aziatische landen is het voor ons Nederlanders lastig om de races bij te wonen. Online wedden op paarden is hiervoor de oplossing.

wedden op paarden

Waar kan je Wedden op Paarden?

Wedden op paarden is niet bij alle bookmakers beschikbaar. Het inzetten op een paardenrace is nog niet erg bekend in ons land en wordt niet door alle sites aangeboden. Bet365 is een van de bookmakers waar het wél mogelijk is om te wedden op paarden. Bij Bet365 zijn er uitgebreide wedopties beschikbaar en kan je op vrijwel alle races inzetten. Op de overzichtelijke site van Bet365 is het eenvoudig om een keuze te maken en je eerste weddenschap op een paardenrace af te sluiten.

Wij van 123Sportweddenschap.nl snappen dat het starten van het wedden op paarden lastig kan zijn. Hierom leggen we in de rest van de pagina uit wat de mogelijkheden zijn op het gebied van wedden op paarden. Na het lezen van deze pagina ben je volledig op de hoogte en klaar om geld te gaan verdienen met wedden op paarden.

Wedopties bij Wedden op Paarden

Als je geld wilt inzetten op een paardenrace kan je kiezen uit twee verschillende categorieën: ‘straight wagers en exotic wagers’. Als je net begint met wedden op paarden raden wij aan om eerst te starten met de ‘straight wagers’. Met de straight wagers probeer je te voorspellen welk paard op plek 1,2 of 3 eindigt.

De exotic wagers zijn wat ingewikkelder, met deze speciale soort weddenschappen sluit je tegelijkertijd verschillende weddenschappen af op verschillende paarden. Hierdoor zijn de quoteringen een stuk hoger maar is er ook meer kennis van het paardenracen vereist. Omdat deze weddenschappen zo ingewikkeld zijn raden wij aan om eerst te starten met straight wagers. Heb je toch het gevoel dat een exotic wager goed gaat vallen kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om hier tóch wel op in te zetten.

paardenrace

De Straight Wagers

Met deze categorie weddenschap voorspel je de eindpositie van één paard.

Race winnaar

De straight wager met de hoogste quotering is het voorspellen van de race winnaar. Met deze weddenschap probeer je te voorspellen welk paard als eerste over de finishlijn komt. Als jouw paard als eerste over de finishlijn komt krijg je de winst direct uitbetaald.

Eerste of tweede plaats (place)

Evenals het voorspellen van de race winnaar kies je bij deze weddenschap één paard. Je hebt dit keer ingezet op ‘place’ wat betekent dat je de weddenschap wint als jouw paard als eerst of tweede finisht. De quotering op deze wedoptie is iets lager dan de race winnaar maar nog steeds erg hoog.

Eerste, tweede of derde plaats (show)

Met deze weddenschap voorspel je dat het door jou gekozen paard eerste, tweede of derde finisht. De quotering op deze weddenschap is wederom iets lager dan de weddenschap hierboven (place). Dit heeft alles te maken met het feit dat je meer kans hebt om deze weddenschap te winnen. Hierdoor is je risico groter en de uitbetaling (iets) kleiner.

Over de hele linie (Across the board)

Deze weddenschap bestaat in feite uit drie kleine weddenschappen. Je zet namelijk los van elkaar in op: Race winnaar, Place en Show. Deze drie weddenschappen worden samengevoegd in ‘Across the board’. Om de weddenschap nog iets te versimpelen volgen nu een aantal voorbeelden: “Stel je hebt ingezet op Paard A met de weddenschap Across the board. Paard A finisht als eerste en is dus Race winnaar. Je hebt nu recht op de winst van de weddenschappen: Race winnaar, Place en Show. Wordt Paard A tweede heb je alleen recht op de winst van Place en Show. Met een derde plek van Paard A heb je alleen recht op de winst van de weddenschap Show.”

De Exotic Wagers

Met de categorie exotic wagers zet je in op meerdere paarden tegelijk, dit gebeurt in één enkele weddenschap en vergroot je kans om grote winsten te maken. Wel is het zo dat de exotic bets een stuk moeilijker te winnen zijn dan de strategic bets. Dit staat natuurlijk altijd in verhouding met de potentiële winstuitkering.

Als je wat ervaring opgedaan met het wedden op paarden is het erg leuk om te experimenteren met het wedden aan de hand van exotic wagers. Speel bewust 18+

Duo (Exacta)

Met deze wedoptie probeer je te voorspellen welke twee paarden er als eerste over de finish komen. Het lastige aan exacta is dat je ook de volgorde van deze twee paarden moet voorspellen. Een voorbeeld hiervan is dat je voorspelt dat Paard C eerste wordt en Paard B tweede. Wordt Paard B eerste en Paard C tweede betekent dit dat je volgorde verkeerd hebt voorspelt. Je verliest dus nu de weddenschap. De enige mogelijkheid om de weddenschap winnend af te sluiten is wanneer Paard C als eerste binnenkomt en Paard B als tweede.

Koppel (Quinella)

Bij wedoptie Quinella voorspel je ook de paarden die als eerste twee binnenkomen. Bij quinella maakt de volgorde niet uit. Komen de door jou geselecteerde paarden op plekken 1 en 2 binnen win je de weddenschap. Vanzelfsprekend is dat de quotering op deze wedoptie lager ligt dan op bijvoorbeeld exacta. Quinella heeft een wat lager risico en daarom een wat lagere winstuitkering.

Trio (Trifecta)

Wedoptie trifecta lijkt sterk op exacta, trifecta is alleen nóg moeilijker te voorspellen. Bij deze wedoptie wordt een poging gedaan plekken 1,2 en 3 te voorspellen. Naast het feit dat dit al erg lastig is moet ook nog eens de volgorde van de drie paarden goed worden voorspelt. Maak je ergens in deze weddenschap een foutje is de volledige weddenschap ongeldig.

Kwartet (Superfecta)

Veruit de moeilijkste weddenschap is de superfecta. Om deze weddenschap goed af te sluiten moet er voorspelt worden welke paarden in welke volgorde op plaats 1,2,3 en 4 gaan eindigen. Bij deze wedoptie is wel de mogelijkheid om een voorspelling te doen waarbij de volgorde buiten beschouwing wordt gelaten. Hierdoor wordt de weddenschap iets beter haalbaar. De originele superfecta levert zeer hoge winstuitkeringen op. Met een enkele weddenschap kunnen er dan ook grote bedragen worden gewonnen.

De grootste Paardenraces om op te wedden

Misschien zou je het niet verwachten maar zelfs in ons eigen kikkerlandje worden paardenraces georganiseerd. Er is in Nederland één goede renbaan waar jaarlijks twee toernooien gereden worden.

Deze races worden georganiseerd op het landgoed van Duindigt in Wassenaar. De ‘WJ Jochems Memoriaal’ en de ‘Grote prijs der lage landen’ worden hier verreden.

gokken op paarden

Deze Nederlandse klassiekers zijn erg mooi maar hier wordt maar naar gekeken. In andere delen van de wereld is de paardensport een stuk populairder. Hieronder een klein overzicht van de 5 grootste paardenrace-toernooien ter wereld.

  1. The Royal Ascot: Een historische race die voor het eerst werd georganiseerd in 1711. Gehouden in Ascot, Berkshire is dit een van de beroemdste paardenraces ter wereld. En veruit de grootste van Europa. Deze paardenrace trek zo rond de 300.000 bezoekers.
  2. Pegasus World Cup: hét jaarlijkse paardenrace evenement van Amerika. In Florida wordt het toernooi georganiseerd en wordt een ongelofelijke prijzenpot beschikbaar gesteld. Het prijzengeld voor dit toernooi bedraagt maar liefst 16 miljoen, veruit de grootste prijzenpot ter wereld. Het Amerikaanse toernooi start in eind januari.
  3. Dubai World Cup: Een ander uitgebreid en geweldig georganiseerde race is de Dubai World Cup. Voor een lange tijd was dit het toernooi met het meeste prijzengeld totdat de Pegasus World Cup in 2017 werd opgericht. De Dubai World Cup bestaat al sinds 1996 en wordt gehouden in eind maart
  4. The Melbourne Cup: Net als The Royal Ascot heeft ook dit toernooi een rijke geschiedenis. The Melbourne Cup werd voor het eerst gehouden in 1861, en is uitgegroeid tot het grootste toernooi van het zuidelijk-halfrond. Dit toernooi wordt georganiseerd in begin November.
  5. Japan Cup: In Azië is het wedden op paardenraces nog niet heel erg oud. Wel is het in korte tijd erg populair geworden. In Japan wordt sinds 1981 de Japan Cup georganiseerd. Dit is het grootste paardenrace-toernooi van Oost-Azië en wordt gehouden in eind november.

Naast al deze gigantische toernooien worden er aan de lopende band races georganiseerd op andere plekken. Zo is paardenracen in Parijs ook erg groot en wordt er op zeer veel verschillende plekken in Engeland regelmatig geracet.

Beste bookmaker wedden op paarden

Wij van 123Sportweddenschap.nl zijn van mening dat Bet365 de plek is om in te zetten op paarden. Hier staan uitgebreide statistieken en zijn regelmatig livestreams beschikbaar waar de races op kunt volgen. Dit maakt dat Bet365 dé plek is in Nederland om te gokken op paarden.

Naast wedden op paarden kan je hier ook gebruik maken van een heel aantal andere functies. Je kunt bij Bet365 bijvoorbeeld ook wedden op darten, wedden op tennis of wedden op voetbal. Benieuwd geworden of wil je graag wat meer informatie over Bet365 lees dan hier onze review!

 

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden