Wedopties

Wanneer je een sportweddenschap wilt gaan plaatsen zijn er vaak honderden wedopties waar je uit kunt kiezen. Sportweddenschappen zijn er immers in allerlei soorten en maten. Je kan bijvoorbeeld wedden op het aantal doelpunten dat een team gaat scoren, maar ook of een speler een doelpunt gaat maken. Bij elke sport zijn er talloze wedopties waaruit je kunt kiezen.

Een voorbeeld van de bekendste wedoptie: voorspellen wie de wedstrijd gaat winnen. 

wedopties circus

Wij van 123Sportweddenschap.nl begrijpen dat je niet al deze wedopties snapt en gebruikt. Daarom hebben wij dit artikel gewijd aan alle wedopties waaruit je kan kiezen bij het wedden op sport.

Kijk altijd goed naar de wedopties voordat je een sportweddenschap plaatst. Het is belangrijk dat je weet wat je inzet en op welke uitslag je jouw sportweddenschap zal winnen. Als je niet goed weet waar je op inzet, kun je makkelijk geld verliezen.

Wat zijn sportweddenschappen

Weddenschappen zijn een manier om geld in te zetten op een bepaalde uitslag van een sportevenement. Je kan weddenschappen plaatsen op allerlei soorten sportwedstrijden, zoals voetbal, tennis of paardenrennen.

Als je een weddenschap plaatst dan moet je vaak kiezen uit verschillende wedopties. Bijvoorbeeld of je inzet op de winnaar van de wedstrijd, of op het aantal doelpunten dat wordt gescoord. Als je weet welke wedopties er beschikbaar zijn dan is het gemakkelijker om te bepalen of je weddenschap winstgevend is.

Je inzet op een weddenschap kan variëren van enkele euro’s tot duizenden euro’s. Het is dus belangrijk goed na te denken voordat je een weddenschap plaatst. Anders kan je snel veel geld verliezen. Speel bewust 18+

Wedopties bij sportweddenschappen

Als je een weddenschap op een sportwedstrijd plaatst, dan heb je vaak keuze uit verschillende wedopties. Hieronder staan enkele veelgebruikte wedopties bij sportweddenschappen:

wedopties voetbal

Winnaar van de wedstrijd

Bij deze wedoptie kan je inzetten op de winnaar van een wedstrijd. Dit is de meest bekende wedoptie bij veel sporten. Vaak zijn de odds voor het favoriete team lager dan de odds voor de underdog. Toch zijn er altijd wel odds te vinden die uit proportie vallen.

Zit een team in een goede flow of is de tegenstander dramatisch aan het seizoen begonnen. Ook kan het van belang zijn of er blessures in het spel zijn. Dit zijn allemaal vragen die je kunnen helpen bij het voorspellen van de winnaar van de wedstrijd.

Klik hier voor meer informatie over wedden op de winnaar van de wedstrijd! 

Vorm 

Iets wat vaak ongrijpbaar lijkt in de voetballerij is vorm. Dit kan de vorm van een coach, een speler of een team betreffen. Natuurlijk heeft de vorm van een team een stuk meer invloed op de uitkomst van de wedstrijd dan de vorm van een coach maar toch kan alles een rol spelen.

Is een team in vorm kan het voelen alsof ze onverslaanbaar zijn. Alle tweede ballen vallen de goede kant op, scheidsrechters zitten een keertje mee en als er wel een keer een tegendoelpunt wordt geïncasseerd wordt deze afgekeurd om buitenspel. Alles lijkt mee te zitten maar dit kan ook zo weer omslaan.

Probeer daarom een inschatting te maken hoe het staat met de vorm van een team. Dit kan je bijvoorbeeld baseren op voorgaande resultaten. Doe dus altijd een klein beetje onderzoek voordat je besluit in te zetten op een winnaar van een bepaalde wedstrijd.

Onderling resultaat

Een andere mogelijkheid om te bepalen waar je jouw sportweddenschap op moet afsluiten is kijken naar het onderlinge resultaat. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een bepaald team het altijd lastig heeft tegen een tegenstander. Dit kan zijn omdat er sprake is van een bepaalde rivaliteit of omdat de twee speelstijlen leiden tot onvoorspelbare uitslagen.

Denk bijvoorbeeld aan FC Utrecht tegen Ajax. Utrecht speelt altijd zijn beste wedstrijden tegen Ajax en maakt het de Amsterdammers vrijwel altijd moeilijk. Hier moet je dan ook rekening mee houden wanneer je gaat inzetten op deze bepaalde wedstrijd. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden van deze situatie. Kijk dus altijd naar het onderlinge resultaat in eerdere ontmoetingen.

Wedden met Handicap

Bij deze wedoptie maakt het niet uit wie de winnaar is, maar wel hoeveel punten of doelpunten het verschil is tussen de twee teams. Zo kan bijvoorbeeld bij voetbal inzetten op Handicap, hiervoor zal ik een voorbeeld geven. Stel Ajax speelt tegen NEC, dan zal de odd voor Ajax als winnaar niet heel hoog zijn.

Je kan er dan voor kiezen om Ajax aan ‘Handicap’ te geven. Bij deze wedstrijd (Ajax – NEC) kan je bijvoorbeeld Ajax de Handicap 0-1 geven. Hiermee staat Ajax virtueel 0-1 achter en moet het minimaal 2-0 (dus eigenlijk staat het dan 2-1) winnen om jouw weddenschap de winnen.

Hou het spannend 

Het wedden met een handicap maakt dat een wedstrijd nog steeds erg spannend is, ook wanneer de absolute favoriet al voor staat en hoogstwaarschijnlijk de wedstrijd gaat winnen. Voor veel neutrale kijkers is er dan niks meer aan, de wedstrijd is immers zo goed als beslist. Zet je in met een handicap dan is de kans een stuk groter dat de wedstrijd tot de laatste minuut spannend en leuk om te kijken blijft.

Deze wedoptie kan je vaak combineren met een wedden op sport bonus die wekelijkse wordt vernieuwd. Er worden met regelmaat bij bookmakers als bijvoorbeeld Circus Sport & Casino verhoogde quoteringen aangeboden voor weddenschappen met een handicap. Zo kan je dus nóg meer geld verdienen met dezelfde sportweddenschap.

WK 2022 

Tijdens het WK in Qatar zullen er erg veel wedstrijden gespeeld gaan worden waarbij het niveauverschil erg groot is. Dit zijn precies de wedstrijden waarbij je deze wedoptie goed kunt gebruiken.

Bekijk alvast het speelschema en probeer voor jezelf uit te zoeken welke wedstrijden in aanmerking zouden kunnen komen voor een sportweddenschap aan de hand van een handicap.

Lees hier over de handicap wedoptie. 

De Over/Under wedoptie

Bij deze wedoptie moet je inzetten op of het totale aantal punten of doelpunten dat gescoord wordt in een wedstrijd hoger of lager is dan een bepaald aantal. Dit aantal noemt men de ‘line’. Bijvoorbeeld, als de line voor een voetbalwedstrijd 3,5 doelpunten is, betekent dit dat je kan inzetten op of er meer dan 3,5 doelpunten zullen worden gescoord in de wedstrijd. Als je denkt dat er minder dan 3,5 doelpunten zullen worden gescoord, dan moet je weddenschap op de ‘Under’ inzetten.

Doelpuntrijk, of juist niet? 

Waar moet je op letten voordat je een over/under weddenschap afsluit? Kijk naar het scorend vermogen van beide teams, staat er veel op het spel? Hebben de twee teams een goede verdediging? Krijgen ze veel doelpunten tegen?

Al deze dingen zijn belangrijk om te weten wanneer je deze wedoptie gaat gebruiken. De meeste punten zijn redelijk vanzelfsprekend behalve: ‘staat er veel op het spel’. Dit kan namelijk twee kanten op. De ene kant is dat beide teams op safe spelen omdat ze zeker niet willen verliezen. De andere kant is dat beide teams erop gebrand zijn om van de ander te winnen en volop de aanval spelen. Dit leidt vaak tot een doelpuntrijke aantrekkelijke wedstrijd.

Omdat het in dit soort wedstrijden vaak lastig is om te bepalen welk team er aan het langste eind zal trekken is de over/under wedoptie vaak een perfect alternatief.

Lees nu nog uitgebreider over de over/under wedoptie op deze pagina!

Wedden op doelpuntenmaker

Het is ook mogelijk om in te zetten op een bepaalde doelpuntenmaker van een wedstrijd. Je kan dan inzetten dat een bepaald speler een doelpunt gaat maken in de wedstrijd. Dit is een populaire weddenschap onder voetbalfans. De odds zijn namelijk vaak hoger, omdat het een lastige weddenschap is.

Je kunt naast het reguliere wedden op ‘speler A scoort’ ook vaak wedden op ‘speler B scoort het eerste doelpunt’, ‘speler C scoort met zijn hoofd’, ‘speler D scoort van buiten de zestienmeter’ of ‘speler E scoort het laatste doelpunt’. Voor al deze wedopties geldt dat de quotering hoger ligt dan bij de reguliere mogelijkheid: wedden op doelpuntenmaker.

De Half Time Wedoptie: De Winnaar van de Eerste Helft

Mocht je geen zin hebben om een hele wedstrijd te wachten, dan kan je ook inzetten op de winnaar van de eerste helft bijvoorbeeld.  Dit is een optie die bij vrijwel alle sporten beschikbaar is. In de rust is het vaak ook nog mogelijk om de winnaar van de tweede helft te voorspellen. Als een team goed in de wedstrijd zit, maar helaas achter staat. Dan heb je ook de optie om een team aan te wijzen als winnaar van de tweede helft.

Ook deze wedoptie kan worden gekoppeld aan voorgaande resultaten. Zo kan het een kenmerk van een team zijn dat ze steken laten vallen in de slotfase of juist dat ze in de tweede helft pas wedstrijden beslissen.

Dit kan een bewuste keuze zijn of een onbewuste maar voor ons is het erg simpel: de statistieken liegen niet. Scoort een team dus vaak in de eerste helft dan is het een goede mogelijkheid om in te zetten op het winnen van de eerste helft. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de tweede helft.

De Beide Teams Scoren optie (BTTS)

Bij deze weddenschap inzet je op of beide teams scoren in de wedstrijd of niet. Dit is een zeer populaire weddenschap bij voetbal. Voor andere sporten wordt deze optie vaak minder gebruikt. Bij teams die veel scoren is dit vaak een hele interessante optie. Deze sportweddenschap wordt ook regelmatig in het Engels neergezet. Je schrijft dit dan als: ‘Both teams to score’.

Hier gelden een aantal dezelfde principes als voor de over/under wedoptie. Je moet ook hier opletten of er veel scorend vermogen bij beide ploegen aanwezig is. Of er vaak de nul wordt gehouden (erg belangrijk bij deze wedoptie) en of er veel op het spel staat bij deze wedstrijd.

Het is bijvoorbeeld de eerste wedstrijd van een tweeluik (uit en thuis) en het uitspelende team staat 1-0 achter. Zij zullen er niet op gebrand zijn om te winnen en om nog meer risico te nemen. Natuurlijk proberen ze wel te scoren maar wel met in het achterhoofd dat zij de achterstand ook thuis nog kunnen ombuigen. Neem ook dit dus mee voordat je deze wedoptie gebruikt.

De Correcte Score

Bij deze weddenschap zet je in op de uitslag van de wedstrijd. Dit is een zeer moeilijke weddenschap, maar als je dit goed voorspelt kan je erg veel geld winnen. Bij voetbal voorspel je dan de correcte uitslag, bijvoorbeeld 2-0 of 3-2. De odds voor deze weddenschap liggen vaak veel hoger dan de odds voor aantal doelpunten of winnaar van de wedstrijd.

Wij van 123Sportweddenschap.nl raden niet aan om erg veel geld in te zetten op deze wedoptie. Het is immers erg moeilijk om de correcte score te voorspellen. Er kan altijd iets gebeuren waardoor de score toch anders uitvalt dan verwacht.

Speel deze wedoptie daarom met kleine bedragen. Omdat er altijd een erg hoge quotering gekoppeld is aan deze wedoptie levert inzetten met kleine bedragen waarschijnlijk hetzelfde op als wanneer je met meer geld inzet op een wat waarschijnlijkere sportweddenschap. Let dus goed op en zorg ervoor dat het voorspellen van een correcte score leuk blijft.

De Time interval Wedoptie: Een tijdsperiode waarin iets gebeurd

Bij deze weddenschap inzet je op een bepaalde periode waarin iets gaat gebeuren. Er zijn verschillende soorten tijdsintervallen, zoals de eerste helft of de eerste 30 minuten, de laatste 10 minuten, laatste 5 minuten enzovoorts. De odds hangen af van de tijdsperiode die je kiest. Zo is de kans groter dat iets gebeurt in de laatste 5 minuten dan in de eerste 5 minuten.

Statistisch gezien worden de meeste doelpunten gemaakt: net voor rust, net na rust en in de slotfase van de wedstrijd. Dit zijn de momenten waarop spelers af en toe de concentratie kunnen verliezen wat kan leiden tot domme fouten, die vervolgens weer leiden tot tegendoelpunten. Omdat het ook bij deze wedoptie erg lastig is om de juiste time-interval aan te wijzen adviseren we je om net als bij correcte score wat minder in te zetten. Wederom zijn de quoteringen erg hoog wat de lage inzet compenseert.

De Futures Wedoptie: Een weddenschap die je in kan zetten voor een toekomstig evenement

Bij deze weddenschap inzet je op een bepaald evenement dat plaats gaat vinden in de toekomst. De odds hiervoor verschillen per sport. Zo is de kans groter dat een team wint als het veruit de beste ploeg is, dan wanneer twee even sterke teams tegenover elkaar staan. Je kan vaak bij grote evenementen de groepswinnaar of winnaar van de competitie voorspellen. Dit zijn competities waar vaak langere tijd overheen gaat, maar de odds voor deze weddenschappen zijn vaak wel interessant.

Een mooi voorbeeld voor dit soort sportweddenschappen is het WK 2022 in Qatar. Je kunt nu al proberen te voorspellen wie er het WK gaat winnen, wie er de finale gaan halen en nog veel meer. Een andere leuke is de Formule 1. Het seizoen van 2022 is al beslist en onze eigen Max Verstappen heeft het wederom geflikt. Zeg je nu: ik weet zeker dat hij volgend jaar óók wereldkampioen wordt dan kan je daar nu al op inzetten. Dit is het principe van de Futures wedoptie.

Asian Handicap Weddenschap

Een Asian Handicap-weddenschap is een vorm van wedden waarbij virtuele voorsprongen of achterstanden aan de teams worden toegekend om de kansen gelijk te trekken. Dit type weddenschap wordt vaak gebruikt in sporten waarbij teams van ongelijke kracht spelen, en het doel is om het speelveld te egaliseren.

Bij Asian Handicap-weddenschappen zijn er verschillende typen handicaps, waaronder positieve en negatieve waarden. Enkele voorbeelden van veelvoorkomende handicaps zijn -0.5, -1.0, +0.5, enzovoort.

  • Negatieve Handicap (-): Het favoriete team krijgt een virtueel handicap. Als je op dit team wedt, moeten ze winnen met een marge die groter is dan de handicap voor de weddenschap om te slagen.
  • Positieve Handicap (+): Het underdogteam krijgt een virtuele voorsprong. Als je op dit team wedt, win je als ze de wedstrijd winnen of gelijkspelen.

Bijvoorbeeld, als je een weddenschap plaatst op een team met een -1.0 handicap, moeten ze de wedstrijd winnen met minstens twee doelpunten verschil voor de weddenschap om te winnen. Als je op een team met een +0.5 handicap wedt, win je als dat team wint of gelijkspel speelt.

Asian Handicap-weddenschappen kunnen ook halve handicaps omvatten om een duidelijke winnaar of verliezer te voorkomen, en ze bieden meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor gokkers die op zoek zijn naar evenwichtige kansen.

Lees hier de volledige uitleg van Asian Handicap.

De Cash- Out optie

Online wedden heeft een opwindende wending gekregen met de introductie van de cash-out optie, waarmee gokkers geld kunnen winnen zelfs wanneer hun oorspronkelijke weddenschap dreigt te verliezen. Deze innovatieve functie is beschikbaar voor diverse sporten en biedt een scala aan strategieën om de winstkansen te vergroten en risico’s te beheersen.

De cash-out optie zorgt voor flexibiliteit, waardoor gokkers actief kunnen beslissen wanneer ze hun weddenschap willen afsluiten, en zo winst kunnen nemen of verliezen minimaliseren tijdens lopende sportevenementen. Risicobeheersing in real-time is een ander voordeel, waardoor gokkers snel kunnen reageren op onverwachte wendingen in een wedstrijd.

De veelzijdigheid van de cash-out optie strekt zich uit over diverse sporten, waaronder voetbal, tennis, basketbal en meer. Hierdoor kunnen gokkers nieuwe strategieën toepassen op verschillende sportdynamieken, wat de aantrekkelijkheid van deze functie vergroot.

Lees hier nog meer over de cash out optie!

De Prop Wedoptie: Een bijzondere weddenschap

Bij deze weddenschap inzet je op iets bijzonders dat gaat gebeuren in de wedstrijd. Er zijn verschillende soorten props, zoals eerste doelpunt, laatste doelpunt en scoren in beide helften.

Het is dus mogelijk om op verschillende manieren in te zetten op een wedstrijd. Welke weddenschap je kiest, is natuurlijk afhankelijk van je eigen interesse en voorkeur. Als je er niet uitkomt, kan je altijd terecht bij een bookmaker voor advies. Zij kunnen je helpen om de juiste weddenschap te kiezen. Daarnaast kan je bij verschillende bookmakers bonussen claimen waarmee je kunt oefenen op wedden op sport. 

Waar moet je op letten voordat je een sportweddenschap plaatst?

Voordat je een weddenschap op een sportwedstrijd plaats, is het belangrijk dat je de volgende dingen checkt:

– Het bedrag dat je inzet: Denk goed na over het bedrag dat je inzet. Hoe meer je inzet, hoe hoger je mogelijke winst, maar ook hoe groter het risico is dat je verliest.

– De wedopties: Kijk goed na welke wedopties er beschikbaar zijn voordat je inzet. Op deze manier weet je precies waarop je inzet en wat de uitbetaling is als je wint.

– De odds: Check altijd de odds voordat je een weddenschap plaatst. De odds geven aan hoe groot het risico van de sportweddenschap is. Hoe hoger de quotering hoe hoger dus ook het risico van de sportweddenschap.

– Check de beschikbare informatie (vooronderzoek) en baseer daar vervolgens je sportweddenschap op.

De Odds

Quoteringen zijn belangrijk bij het plaatsen van een weddenschap, want hiermee bepaal je hoeveel je kan winnen. De odds worden bepaald door de bookmakers en kunnen per wedstrijd verschillend zijn. Het is belangrijk dat je hier goed op let, want als je bij twee verschillende bookmakers inzet op dezelfde wedstrijd, kan het zijn dat je bij de ene bookmaker meer wint als je wederpartij wint. Dit komt doordat de odds verschillend kunnen zijn.

wedopties betcity

Odds kunnen ook veranderen door de tijd heen. Dit kan komen door blessures, aanpassingen in de opstelling of andere factoren die van invloed zijn op de uitslag van de wedstrijd. Het is dus belangrijk dat je goed oplet wanneer je inzet, want de odds kunnen veranderen.

De quoteringen en jouw inzet staan als het goed is vaak met elkaar in contact. Als je een keer een sportweddenschap wilt inzetten met wat meer risico is het verstandig om wat minder geld in te zetten. Andersom geldt dit natuurlijk ook.

Omdat aangeven hoe groot de kans is dat iets gebeurt moet je hier altijd goed op letten. Is een quotering erg hoog dan is hier altijd een reden voor. Kijk dus goed naar de quoteringen en neem dit mee in de besluitvorming van jouw sportweddenschap.

Winnen met wedden op sport

Je kan geld verdienen met weddenschappen door slim in te zetten en gebruik te maken van de juiste strategieën. Er zijn verschillende manieren waarop je kan winnen met weddenschappen, maar het is belangrijk dat je weet hoe het werkt voordat je begint.

Als je bijvoorbeeld inzet op de winnaar van een wedstrijd, dan moet je goed kijken naar de vorm van het team. Hoe is het team precies gesteld en wat zijn de sterke en zwakke punten? Op basis van deze informatie kan je bepalen of het team waarop je inzet echt kans maakt om te winnen.

Tips voor het plaatsen van weddenschappen

Wij van 123Sportweddenschap.nl geven op: deze pagina wekelijks tips over waar je op kunt inzetten en hoe je dat het beste aan kunt pakken. Ben je daarin geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op de pagina en doe zelf ook een keer een poging!

Als je slim wilt inzetten op sportwedstrijden, dan is het belangrijk dat je de volgende tips in acht neemt:

– Doe altijd vooronderzoek: Voordat je een weddenschap plaatst, is het belangrijk dat je de teams en spelers goed kent. Op deze manier weet je waarop je inzet en wat de kansen zijn om te winnen.

– Wees geduldig: Soms is het beter om even te wachten voordat je inzet. Als je bijvoorbeeld weet dat een speler geblesseerd is, dan is het verstandig om even te wachten totdat hij/zij weer fit is. Op deze manier vergroot je de kans op winst.

– Wees voorzichtig met je inzet: Het is belangrijk dat je niet te veel geld inzet op een weddenschap. Als je teveel inzet, dan loop je het risico om alles te verliezen als de uitslag niet zo uitkomt als je had gehoopt.

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden