12/01/2023

1×2 Sportweddenschap

Wedden op van alles en nog wat maar vooral sport. Het wordt steeds populairder in Nederland en de aanbieders van sportweddenschappen lijken uit de grond te schieten. Deze aanbieders hebben een volledig arsenaal aan verschillende wedopties voor je klaarstaan.

Maar wat betekent alles nou eigenlijk? De eerste die je tegenkomt is het wedden op resultaat en wordt vaak neergezet als 1×2. De 1 staat voor de thuisploeg, x voor gelijkspel en 2 voor de uitpartij. Maar hoe maak je het beste gebruik van deze wedoptie? Lees het nu op deze pagina.

unibet wedopties

Waar kan je een 1×2 sportweddenschap afsluiten

Het uit de grond schieten van deze alle aanbieders kan zorgen voor verwarring. Dit snappen wij van 123Sportweddenschap.nl maar al te goed. Soms zien zelfs wij door de bomen het bos niet meer. Daarom zetten wij hieronder een aantal van onze favoriete bookmakers neer waar je allemaal gebruik kunt maken van de 1×2 wedoptie.

Wat betekent 1×2?

1×2 betekent op zichzelf niet zoveel maar in de context van een sportweddenschap is het een van de belangrijkste wedopties die er bestaat. Dit is namelijk een afkorting voor het wedden op het resultaat van de wedstrijd. Hierbij staat de 1 voor de thuisspelende partij, de x voor een gelijkspel en de 2 voor de uitspelende partij.

Wil je inzetten op de thuisploeg dan zet je als het ware in op de ‘1’. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de andere twee opties. Dit is een van de meest eenvoudige wedopties die aangeboden wordt door de bookmakers. Deze wedoptie stamt af van de alleroudste versie van wedden op sport namelijk gladiatorengevechten. Hier konden de mensen al inzetten op de winnaar en waren ze als het ware al aan het gokken op resultaat.

Bij vrijwel alle sporten is het mogelijk om deze wedoptie te gebruiken. Er komt namelijk overal een winnaar uit. Bij sommige sporten is het niet mogelijk om gelijk te spelen. Neem bijvoorbeeld tennis of basketbal. Hier kan je alleen inzetten op een van de twee teams, de x is hier dus buiten beschouwing. Speel bewust 18+

Voorbeeld 1×2 sportweddenschap

Om de betekenis van deze wedoptie nog eens extra te benadrukken geven we hieronder drie verschillende voorbeelden van 1×2 weddenschappen. Zo heb je een nog beter beeld van hoe zo’n sportweddenschap eruit ziet en wat je hier allemaal mee kunt.

Voorbeeld 1: Ajax speelt tegen Feyenoord en er zijn de volgende quoteringen aan gekoppeld:

Ajax wint . 1,80 – Gelijkspel . 2,45 – Feyenoord wint . 3,70

Er staat €10 op je account en je zet in op 1×2, ´1´ Ajax wint. Je hebt dit goed voorspelt en je wint nu €18.

Er staat wederom €10 euro op je account en het jaar erop besluit je in te zetten op 1×2, ´x´ gelijkspel. Het wordt 1-1 en dus win je maar liefst: €24,50.

Het jaar daarna stort je weer €10 en zet je in op 1×2, ´2´ Feyenoord wint. Tegen alle verwachtingen in wint Feyenoord met 0-1 en win jij maar liefst €37.

Dubbele kans sportweddenschap

Wanneer je gaat wedden aan de hand van de 1×2 wedoptie kan je gebruik maken van de dubbele kans. Hiermee spreid je jouw risico tijdens het wedden op sport. Er zijn verschillende combinaties wanneer je gaat wedden met dubbele kans.

De dubbele kans geeft jou de mogelijkheid om in te zetten op twee verschillende uitkomsten. Hierdoor daalt de quotering wel maar daalt je risico ook even snel mee. Je hebt een stuk meer kans om jouw sportweddenschap winnend af te sluiten.

Er zijn drie verschillende combinaties waaruit je kunt kiezen. 1x, x2 of 12. Met de 12 dubbele kans voorspel je dat er een winnaar komt, het wordt dus geen gelijk spel. De andere twee opties bevatten én gelijkspel én een van de teams.

Wil je graag een keer zo´n sportweddenschap proberen maak dan nu een account aan bij bookmaker Unibet. Hieronder staat een knop die je begeleid naar hun site. Maak hier een account aan en binnen enkele minuten kan je een poging wagen met een 1×2 sportweddenschap.

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden