Wedden op Darten

Ben jij een liefhebber van Darts en wil je graag wedden op darten? 

Wij hebben voor jou alle bookmakers op een rijtje gezet waar je kunt wedden op darts. Ook vertellen we je meer waarop jij zoal kunt wedden bij darten. Met onze tips & tricks verhoog je ook nog je winkansen. Wie weet ben jij de volgende speler die “180 gooit” en wegloopt met een mooie winst

Waar kun je wedden op darten?

Darten is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder het Nederlandse volk. Als een sport populairder wordt onder het volk betekent dit vaak dat er ook veel op ingezet wordt. Omdat er zoveel vraag is in Nederland naar het wedden op darten spelen de bookmakers hierop in. Hieronder staan vier van de beste bookmakers in Nederland waar je in kunt zetten op darten.

Tips tijdens het inzetten op darten

Nadat je een account hebt aangemaakt bij een van de bookmakers kan je starten met het wedden op darten. Veel van deze bookmakers maken gebruik van verschillende soorten bonussen. Maak hier gebruik van en zorg er voor dat je eerste weddenschap gelijk goed is aan de hand van onze tips!

wedden op darten

Research

Belangrijk bij het inzetten op darten is research, dit klinkt misschien als veel werk maar dat is het zeker niet. Binnen een paar minuten heb je extra kennis over de spelers waar je op in wilt zetten. Na deze enkele minuten heb je een streepje voor op 90% van de andere mensen die inzetten. Simpelweg omdat niet veel mensen de moeite nemen om deze korte tijd even te investeren in je weddenschap. Dit terwijl die paar minuten het verschil kunnen maken tussen je weddenschap winnen of je weddenschap verliezen. Darten is een individuele sport, dit maakt dat de prestaties van een speler compleet afhangen van de speler zelf. Er zijn immers geen teamgenoten die foutjes kunnen opvangen.

Bij individuele sporten is het belangrijk om te kijken naar de omstandigheden van de speler. De omstandigheden kunnen veel verschillende dingen omvatten. Daarom zetten wij een aantal voorbeelden even voor je op een rijtje.

 • Wat is het favoriete toernooi van de speler.
 • Hoe gaat het in het privéleven van de speler. Is hier iets over bekend.
 • Hoe staat het met de lichamelijke conditie. Heeft de speler ergens last van.
 • Wat was de lengte van de meest recente partij.

Verschillende soorten wedstrijden

In de dartsport zijn er veel verschillende soorten wedstrijden. Deze wedstrijden verschillen ook nog wel eens van lengte. Dit kan van grote invloed zijn op de uitkomst van de partij en uiteindelijk dus de uitkomst van jouw sportweddenschap. Zo presteren de absolute topspelers beter in lange partijen en zijn korte partijen minder makkelijk te voorspellen. Voor tips en voorspellingen per wedstrijd is er ook altijd nog de mogelijkheid om rubrieken of voorbeschouwingen te volgen. Hier schrijven of vertellen oud-darters vaak hun mening over de wedstrijd.

In de korte partijen van maar een paar legs kan alles gebeuren, de nummer 50 van de wereld kan in zo’n partij zomaar een absolute topper aan het wankelen krijgen. Toch zijn er een aantal spelers die juist ook uitblinken in zulke korte partijen. Van deze spelers wordt gezegd dat zij bijna niet te kloppen zijn in deze korte partijen. Voorbeelden van dat soort spelers zijn:

 • Peter Wright
 • Vincent van der Voort
 • Dave Chisnall
 • Kim Huybrechts

Over het algemeen gezien is het drietal: Van Gerwen, Wright en Price een klasse apart. Zij gaan op de grote toernooien het vaakst met de winst naar huis en hebben al vele titels achter hun naam staan.

Wedden op darten

De voormalige kroegsport darten heeft dus een ongekende opmars gemaakt in Nederland. Dit is natuurlijk te danken aan de vele successen die de Nederlanders boeken. Raymond van Barneveld (Barney), Michael van Gerwen (Mighty Mike) en nu ook Vincent van der Voort (The Dutch Destroyer) zorgen ervoor dat het darten nóg leuker wordt om naar te kijken. Binnen de dartsport zijn er veel verschillende termen die nergens anders gebruikt worden. Voor de mensen die niet vaak ingezet op darten kan dit zeer verwarrend zijn omdat een duidelijke uitleg op de wedsites vaak ontbreekt. Omdat dit zo verwarrend kan zijn zetten wij van 123sportweddenschap.nl de verschillende soorten wedopties voor jou op een rijtje in de volgende paragraaf. Mét een duidelijke uitleg.

wedden op 180 bij darts

Darttermen

Om de uitleg van de wedopties goed te kunnen begrijpen leggen wij je eerst een aantal darttermen aan je uit.

Tripel: De binnenste ring van het dartbord. Als in deze ring wordt gegooid gaat de score van het vlak x3.

Dubbel: De buitenste ring van het dartbord. Wanneer er in deze ring wordt gegooid gaat de score van het desbetreffende vak x2. Een beurt moet uitgegooid worden met een dubbel.

180’ers: de hoogste score die je kan gooien bij darten. Als alle drie de pijlen in de ‘triple 20’ worden gegooid komt dit uit op 3x3x20=180.

Check-out: een check-out is de score die de speller in de laatste beurt uitgooit. Een beurt moet worden uitgegooid met een ‘dubbel’.

Wedopties

 • Outright betting

Bij deze wedoptie zet je in op een uiteindelijke winnaar. Je zet in op een winnaar van een compleet toernooi in plaats van een enkele wedstrijd. Omdat dit vaak moeilijker is om te voorspelen zijn de quoteringen van deze wedoptie vaak een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld voorspellen van een winnaar van enkele wedstrijd. Een voorbeeld hiervan is een quotering van 5.10 op Michael van Gerwen wint de PDC World Darts Championship.

 • Match Betting

Met Match Betting zet je in op de winnaar van een wedstrijd. De quoteringen kunnen hierin erg variëren zo zal de quotering een stuk hoger zijn als het een spannende wedstrijd is dan als er een topper tegen een mindere speler speelt.

 • Leg Betting

Bij verschillende bookmakers zijn er wedopties beschikbaar om ook op de verschillende legs in te zetten. Deze weddenschappen zien er dan bijvoorbeeld zo uit: Er wordt in de eerste leg minimaal 1x 180 gegooid.

 • King of the oche

Een speler die de wedstrijd wint met de hoogste check-out en de meeste 180’ers wordt in het darten de ‘King of the oche’ genoemd. Als je denkt dat een speler erg overtuigend van zijn tegenstander gaat winnen kan je ook hiervoor kiezen.

 • Set Betting/ Correct score

Een andere wedoptie is het voorspellen van de exacte score. Bijvoorbeeld 6-0, 6-3 of 1-6. De mogelijke uitslagen zijn afhankelijk van het format.

 • Highest checkout

Wie gooit er de hoogste checkout (finish) van de wedstrijd is weer een heel ander soort weddenschap.

 • Speler met de meeste 180’ers

Wie gooit er het vaakst de maximale score van 180. Een van de favoriete sportweddenschappen van 123sportweddenschap.nl omdat dit zorgt voor een heleboel extra plezier tijdens het kijken.

Wedden op darten bet365

Door de vele verschillende wedopties is het inzetten op darten erg leuk. Je kunt op verschillende manieren inzetten en dus ook kijken naar de wedstrijd. Wil je liever juichen voor elke 180 in plaats van voor een bepaalde speler? Klik hier en maak een account aan bij een van de door ons geselecteerde bookmakers.

BetCity

€20 Free Bet

+100% Bonus

Jack's Sports

€50 Free Bet

+100% Bonus

Live Wedden op darten

De goede en gerespecteerde bookmakers in Nederland beschikken allemaal over de functie ‘Live Betting’. Live bets zijn geschikt voor darten mede omdat dit een sport is die je in je eentje moet doen. Hierdoor zijn de spelers (en dus de resultaten) sterk beïnvloedbaar van vorm en/of andere factoren. Zit een speler wel of niet in z’n vel? Speel er misschien iets op de achtergrond of in privé wat niemand weet? Dit komt dan pas naar voren tijdens de wedstrijd zelf. Soms kan je dit zelfs al zien na de eerste drie pijlen. Het is dan vervolgens aan jou om hierop in te spelen en jouw sportweddenschap hierop af te stellen!

Tijdens een dartwedstrijd kan je bij veel bookmakers dus live inzetten. De quoteringen op bijvoorbeeld de optie ‘Michael van Gerwen gooit minimaal vijf 180’ers’ verandert mee met het verloop van de wedstrijd. Wanneer Van Gerwen al vier 180’ers heeft gegooid zal de quotering een stuk lager zijn dan wanneer hij er nog nul heeft gegooid. Kies dus goed je moment uit wanneer je een weddenschap plaatst. Sommige darters moeten wat meer op stoom komen dan andere darters. Dit kan ervoor zorgen dat het eerste deel van de partij erg slecht gaat maar gedurende de wedstrijd wordt de speler steeds beter. Als je dit weet kan je ervoor kiezen om live in te zetten, zelfs bij een achterstand! Wanneer een darter (fors) achter staat in een partij lopen de quoteringen vaak erg snel op. Dit terwijl het in de dartsport vaak sprake is van ‘comebacks’. Dit houdt in dat een darter de wedstrijd nog weet om te draaien en een achterstand ombuigt in een winstpartij.

Gokken op darts

PDC World Darts Championship

Misschien wel het aller bekendste darttoernooi ter wereld is het PDC World Darts Championship. Een toernooi om het jaar mooi mee af te sluiten. Dit december toernooi staat bekend om zijn spanning, mooie wedstrijden en elk jaar hoger niveau. De startdatum is 15 december en het toernooi eindigt weer in begin januari. Hou onze nieuwspagina in de gaten voor updates en eventuele aanpassingen aan de regels van het toernooi.

Premier league of darts

Een leuk onderdeel om op in te zetten is natuurlijk de premier league of darts. Dit is de competitie op het hoogste niveau en vaak een competitie die tot het laatste moment spannend blijft. De vraag die vele dartliefhebbers zichzelf stellen voorafgaande aan deze premier league is natuurlijk: Wie gaat er winnen? Voordat de competitie weer begint kan je hierop inzetten. De competitie wordt georganiseerd door de PDC (professional darts corporation) en loop van 3 februari tot 13 juni. Op 13 juni wordt de finale gespeeld en wordt er bekent wie er dit jaar met de titel naar huis gaat. In 2022 wordt de finale gespeeld in de Mercedes-Benz Arena in Berlijn.

Rekenen en Darten

Naast het goed kunnen gooien met pijlen moet je als top-darter over nog meer kwaliteiten beschikken. Er zijn een heel aantal verschillende waardes te vinden op het dartbord, de enkele, dubbele en tripel waardes vliegen je tijdens de wedstrijd om de oren. Aan de darters is het de taak om bij te houden welk vlak de volgende pijl in moet vliegen. Nu levert dit op professioneel niveau niet zo heel problemen op maar blijft dit toch een punt wat mensen vaak onderschatten. Naast de normale waardes is er ook nog de ‘bull’. De buitenste ring van de bull staat voor 25 punten en het hart (de bullseye) is goed voor maar liefst 50 punten. Deze waardes komen verder nergens op het bord voor en zijn dus nog een extra variabelen.

Wat het rekenen zo lastig maakt is de regel dat een finish uitgegooid moet worden aan de hand van een dubbel. Hierdoor moet er door de speler extra opgelet worden wanneer de finish in zicht komt. Bij een verkeerde inschatting of berekening kan het zomaar gebeuren dat de tegenstander drie extra pijlen heeft om zijn finish uit te gooien. Dit moet koste wat het kost voorkomen worden en dus zien de darters het als zeer belangrijk om goed te kunnen rekenen. Gelukkig hoeven zij hiervoor niet veel extra te studeren. Door het vele spelen van het darten worden de combinaties van getallen in het geheugen gebrand van de darters. De sommetjes worden een automatisme waar zij bijna niet meer over hoeven na te denken. Waar jij dus nog wel moeite hebt met 2×17+25 is het voor een professionele darter een kwestie van secondes.

De Dartpijlen

Wedden op Darts

De dartpijlen, ook wel ‘Darts’ genoemd, zijn een zeer belangrijk onderdeel van het spel. Hiermee wordt naar het dartbord geworpen wat de score van de speler bepaald. Een setje dartpijlen bestaat altijd uit drie pijlen. Deze drie pijlen zijn gelijk aan elkaar. De dartpijl bestaat uit vier verschillende delen: De barrel, de flight, de punt en de shaft.

 1. Punt: Heel simpel gezegd is de punt het onderdeel waarmee de dartpijl blijft hangen in het bord. De punt prikt zich vast in het dartbord en zit helemaal aan de voorkant van de dartpijl. Aan de punt is niet veel aan te passen en dus is dit onderdeel bij de meeste pijlen gelijkwaardig.
 2. Barrel: Het zwaarste onderdeel van de dartpijl is de barrel. Hierin zit het gewicht van de pijl, tevens is dit het onderdeel waar de dartpijl vastgehouden wordt. Darters hebben zeer verschillende voorkeuren als het aankomt op het gewicht van de barrel, de een gooit met een lichte pijl terwijl de ander het fijn vindt om wat meer gewicht in de hand te hebben. Naast het gewicht zijn er ook veel verschillen op het gebied van grip. Er zijn vele verschillende opties, de darter kan er een aantal uitproberen, kiest zijn favoriet en wijkt hier dan meestal niet meer vanaf.
 3. Shaft: De shaft is het onderdeel wat vastgeschroefd wordt aan de barrel. Door middel van schroefdraad wordt de shaft bevestigd aan de barrel. De shaft wordt gemaakt van plastic of aluminium en is voorzien van drie of vier inkepingen om de ‘Flight’ tussen te klemmen. De shaft kan van lengte verschillen, ook dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Net als bij de barrel het geval was wordt er meestal nadat er een voorkeur is niet meer hiervan afgeweken.
 4. Flight: Het stuur van de dartpijl; de flight. Gemaakt van plastic en met verschillende opties op het gebied van afmeting. De breedte en lengte kunnen verschillen per flight en dus is hier weer een keuze die gemaakt moet worden door de darters.

De dartpijlen van een darter zijn iets persoonlijks en compleet afgesteld op de persoonlijke voorkeuren van de spelers. Een darter neemt altijd zijn eigen dartpijlen mee naar een wedstrijd (meestal twee setjes). Ongebruikelijk maar niet onmogelijk is om midden in een wedstrijd te wisselen van dartpijlen. Een bekend voorbeeld hiervan is Peter Wright, hij staat bekend om zijn impulsieve wisselingen van pijlen. Niet onbelangrijk is dat Wright bijna altijd ook echt beter speelt na zo’n wisseling. Komt dit écht door de pijlen of zit dit meer tussen de oren? Niemand die het weet.

Goede odds op darts

Bij het afsluiten van een sportweddenschap is het belangrijk om de juiste quotering uit te zoeken. Het is dan ook zeker geen schande om af en toe wat langer te wachten op de juiste sportweddenschap. Geduld is op dat gebied een schone zaak. Het wedden op darts zit wat anders in elkaar dan het wedden op andere sporten. Spelers met veel kennis van darten sluiten een groot deel van hun weddenschappen winnend af. Door je kennis toe te passen op darts en een kort vooronderzoek te doen is dit ook voor jou goed mogelijk. Een van de bookmakers waar er veel mogelijkheden liggen op het gebied van wedden op darts is Circus Sport & Casino. Deze bookmaker biedt veel verschillende wedopties aan en is een goede plek om je weddenschappen op darts te plaatsen. Wil je het graag uitproberen klik dan hier voor Circus Sport & Casino!

Het ontbreken van een gelijkspel

Bij darten kan er niet gelijk worden gespeeld. Anders dan bij voetbal is er aan het einde van de wedstrijd altijd een winnaar. Dit heeft een grote invloed op het wedden op darten. Je hebt namelijk veel meer kans om de juiste voorspelling te doen wanneer een van de drie opties wegvalt. Wanneer twee spelers precies evenveel kwaliteiten hebben is de kans dat jij goed voorspelt wie er wint 50%. Bij een sport waar de spelers ook gelijk kunnen spelen is de kans dat jij het goed voorspelt in zo´n situatie slechts 33%.

Een logische gedachte is: ‘dat klinkt allemaal heel mooi, maar dan zullen de quoteringen wel lager zijn en kan je dus minder geld verdienen’. Dit is echter niet het geval. De quoteringen vallen regelmatig hoog uit, wat maakt dat wedden op darten vaak een betere optie is dan bijvoorbeeld wedden op voetbal.

Door het ontbreken van het gelijkspel is een wedstrijd altijd erg spannend. Het is voor iedereen bekend dat er een winnaar moet komen en op safe spelen zit er dus niet bij. Iedereen gaat vol voor de winst en gooit alles in de strijd om een positief resultaat te behalen.

Dartbonussen

Omdat darten zo razend populair is in Nederland worden er door de bookmakers regelmatig bonussen en promo’s gelanceerd. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een free bet of een odds boost. Bij de eerst genoemde sluit je een sportweddenschap af op darten op de kosten van de bookmaker zelf. Vaak moet je hieraan voorafgaand een storting van bijvoorbeeld minimaal €20 hebben gedaan en bedraagt de free bet €10 of €5 euro.

Een odds boost, of ´verhoogde quotering´ is een sportweddenschap met een bijzondere twist. Wanneer er een populair evenement aan de gang is of er wordt een wedstrijd gespeeld tussen twee toppers kan een bookmaker ervoor kiezen om een quotering op een bepaalde weddenschap fors te verhogen. Je kunt hier vervolgens met je eigen geld een weddenschap mee afsluiten alleen zal de uitbetaling hoger zijn dan normaal.

Bonusvoorwaarden

Voordat je een bonus claimt bij een van deze bookmakers is het van groot belang dat je goed let op de bonusvoorwaarden. Dit zijn de regels die gelden voor de promo. Het is zo belangrijk om hier goed van op de hoogte te zijn omdat je dan nooit achteraf verrast wordt door een regeltje.

Lees even kort de bonusvoorwaarden door en zorg ervoor dat ook jij optimaal kunt genieten van je darten free bet of odds boost. Kom niet voor verrassingen te staan en speel bewust met geld wat je kunt missen.

Een van de bonusvoorwaarden die altijd geldt is de minimale leeftijd van 24 jaar. Dit is vastgesteld door de Nederlandse regering om jongere spelers te beschermen tegen gokverslaving. Speel bewust 18+

Conclusie

Wedden op darten is een vorm van gokken waarbij je kans dat je wint voor een groot deel zelf in de hand hebt. Met een kort vooronderzoek voordat je een weddenschap plaatst vergroot je je kansen om te winnen aanzienlijk. Zet in op Michael van Gerwen, James Wade of Peter Wright en probeer de vele verschillende wedopties uit bij de Nederlandse bookmakers.

Door een weddenschap te plaatsen met een handicap of in te zetten op het aantal 180’ers wordt het kijken naar darten nóg spannender. Daarom is wedden op darten een leuke optie wanneer je wilt wedden op sport. 

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden