17/02/2023

PDC verhoogt prijzengeld

Het dartseizoen is weer in volle gang en er is goed nieuws voor de topdarters, de PDC heeft namelijk bekend gemaakt dat ze het prijzengeld voor de UK Open en European Tour gaan verhogen. Er staat dit jaar dus nóg meer op het spel dan voorgaande jaren. Lees op deze pagina wat de precieze prijzen zijn en wat voor invloed de verhoging van het prijzengeld zal hebben op het darten. PDC verhoogt prijzengeld is niets nieuws maar natuurlijk een goede verandering voor de darters zelf.

pdc darts

 

PDC Prijzengeld

Eerder werd het prijzengeld voor de toernooien: PDC Masters, Challenge Tour, Development Tour en de Women’s Series ook al verhoogd. Bij ieder toernooi van de PDC European Tour wordt er dit jaar maar liefst 35.000 pond méér uitgekeerd dan afgelopen jaar. Hiermee komt de prijzenpot per PDC European Tour op een mooie 175.000 pond te liggen. Met deze prijzenpot wint iedere winnaar van een European Tour 30.000 pond en gaat iedere deelnemer met minimaal 1.250 pond naar huis.

De grootste prijzenpot is natuurlijk die van het WK darts. De prijzenpot is daar maar liefst 2.500.000 pond. De winnaar van het WK mag maar liefst 500.000 pond bijschrijven, een erg groot verschil met de tweede plaats, hier krijg je namelijk slechts 200.000 pond voor. De halve finalisten die de finale niet bereiken krijgen 100.000 pond. In de kwartfinale zakt het prijzengeld naar 50.000 pond en in de achtste finales is dit 35.000 pond. Niet alleen de darters hoeven geld te verdienen met deze mooie sport, jij kan dit zelf ook. Hieronder staan een aantal bookmakers die sportweddenschappen aanbieden voor wedden op darts. Kies een van de aanbieders uit die je aanspreekt en doe er je voordeel mee!

 

De nieuwe verhogingen

Zoals eerder op deze pagina vermeld wordt zijn er voor twee toernooien de prijzengelden verhoogd. Hieronder een overzicht van het nieuwe prijzengeld.

UK Open 2023

Winnaar: 110.000 pond

Tweede plaats: 50.000 pond

Halve finalist: 30.000 pond

Kwartfinalist: 15.000 pond

Laatste 16: 10.000 pond

Laatste 32: 5.000 pond

Laatste 96: 2.500 pond

Laatste 128: 1.500 pond

Totaal: 600.000 pond

 

PDC European Tour 2023

Winnaar: 30.000 pond

Tweede plaats: 12.000 pond

Halve finalist: 8.500 pond

Kwartfinalist: 6.000 pond

Laatste 16: 4.000 pond

Laatste 32: 2.500 pond

Laatste 48: 1.250 pond

Totaal: 175.000 pond

Wat verdient een darter?

Het salaris van een darter is erg moeilijk in te schatten voorafgaand aan het seizoen. Het salaris hangt namelijk bijna volledig af van de eigen prestaties. Wordt er goed gepresteerd op de belangrijke toernooien dan schiet het salaris de lucht in en verdient de darter bakken met geld. Wordt er slecht gepresteerd en ligt de darter er iedere keer al erg snel uit, of weet hij zich zelfs niet met regelmaat te kwalificeren voor de grote toernooien, dan is er wat werk aan de winkel. Er wordt door de wat mindere darters erg weinig verdient.

Om in aanmerking te komen voor een goede geldprijs moet je al snel de laatste 16 halen, dit terwijl de darters tegenwoordig spelen om het door de PDC verhoogt prijzengeld. Iets wat voor het gros van de darters helaas niet is weggelegd. De absolute top daarentegen verdient erg veel. Kijk bijvoorbeeld maar naar het prijzengeld van het WK darts, hier is maar liefst 2.500.000 pond te verdelen over de deelnemers.

Hoeveel verdien je met een 9 darter?

Hét ultieme doel van elke darter: het gooien van een 9-darter. Alle pijlen zijn raak en je gooit op de snelste manier mogelijk 501 uit. Naast alle eer en het onoverwinnelijke gevoel wat je ongetwijfeld krijgt van zo’n prestatie is er op het WK darts ook nog een geldprijs gekoppeld aan de 9-darter.

unibet darts

In het verleden werd de 9-darter bijna nooit gegooid, maar net als bij alle andere sporten wordt het niveau bij darten ook steeds hoger. De 9-darter wordt een stuk meer gegooid en daarom heeft de PDC het wat moeilijker gemaakt om aanspraak te maken op het prijzengeld wat gekoppeld is aan het gooien van een 9-darter. De darters moeten sinds afgelopen WK maar liefst twee keer een 9-darter gooien om het prijzengeld te ontvangen. Dit is zeker de moeite, het prijzengeld bedraagt immers maar liefst 100.000 Engelse ponden.

Wedden op darten

PDC verhoogt prijzengeld en zorgt er op deze manier voor dat de darters meer hebben om voor te spelen. Wij van 123Sportweddenschap.nl zijn van mening dat dit weinig tot geen invloed zal hebben op de druk die de darters voelen. Ze zullen natuurlijk erg blij zijn met de stijging maar iets aanpassen aan hun spel zal er niet bij zitten.

Wanneer je gaat wedden op darten is het goed om over dit soort dingen na te denken. Externe gebeurtenissen kunnen immers van grote invloed zijn op het uiteindelijke resultaat van een dartwedstrijd. Zo kan een speler bijvoorbeeld persoonlijke problemen hebben of vreselijk uit vorm zijn. Bekijk daarom altijd even kort de beschikbare informatie op sites als Vitisport of Unibet. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je meer kans hebt om jouw sportweddenschap winnend af te sluiten.

Hieronder staat een knop waar je op kunt drukken om een account aan te maken bij Unibet.nl. Hier kun je een breed scala aan wedopties voor de dartsport vinden. Binnen enkele minuten heb je een account aangemaakt en kan ook jij starten met wedden op darten! Speel bewust 18+

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden