Wedden op American Football

American Football is een sport die vele fans heeft over de hele wereld. Alhoewel er voornamelijk in de Verenigde Staten gewed wordt, stijgt de populariteit in Nederland ook elk jaar. Er wordt enorm veel geld ingezet op wedstrijden, en natuurlijk wil iedereen hier zijn slag mee slaan.

Er zijn allerlei mogelijkheden om te wedden op American Football en het kan erg spannend zijn. Heb je er wel eens over nagedacht om te wedden op American Football? Hoe ga je dan te werk om winst te maken? Hier lees je alles over wedden op American Football.

Hieronder staan alvast een aantal bookmakers waar je kunt wedden op American Football.

BetCity

€20 Free Bet

+100% Bonus

Jack's Sports

€50 Free Bet

+100% Bonus

Wat is American Football en hoe wordt er gespeeld?

American Football is een sport die erg populair is in de Verenigde Staten. Het is een competitieve sport die door twee teams wordt gespeeld, elk met elf spelers. American Football heeft een aantal verschillende spelonderdelen, waaronder het draaien en gooien van de bal, het lopen met de bal en het tackelen van de tegenstander.

American Football kan een verwarrende sport zijn voor mensen die er niet bekend mee zijn, maar de unieke spelregels maken het een interessante en spannende sport om te volgen.

wedden op american football

Als je American Football wilt begrijpen, is het belangrijk om de basisspelregels te leren. Een van de meest fundamentele regels van American Football is dat elk team punten moet scoren door de bal in het doelgebied van de tegenstander te krijgen.

American Football wordt gespeeld op een veld van 100 yards (91,4 meter), en elk team heeft vier kansen, of downs, om de bal 10 yards (9,14 meter) verder te spelen. Als een team niet in staat is om 10 yards te halen in vier downs, dan moet het de bal overgeven aan de andere ploeg.

Er zijn verschillende manieren waarop teams de bal kunnen veroveren, en het spel kan op verschillende manieren worden gespeeld. Daar komen allerlei verschillende tactieken bij kijken.

Spelregels

Er zijn een heel aantal regels bij American Football die je snel over het hoofd kunt zien. Zo wordt bijvoorbeeld de klok altijd stilgezet bij een time-out, wissel of onderzoek van de scheidsrechter en mag er ongelimiteerd worden gewisseld. Net als bij Hockey en Handbal mag je dus door wisselen. De mogelijkheid om zoveel te wisselen kan strategisch gebruikt worden.

americanfootball veld

Het American Football veld is verdeeld in verschillende vlakken. Deze vlakken worden ‘zones’ genoemd. Aan weerzijden van het veld staan doelen. De twee doelpalen staan op een hoogte van 5,6meter en bevinden zich in de ‘end zone’.

Je wint een American Football wedstrijd door meer punten te scoren dan je tegenstander. Punten worden gescoord wanneer een team de football in de end zone van het andere team weet te krijgen. De aanvallende partij bedenkt een tactiek en speelt meestal via de quaterback een van de ‘runningbacks’ aan. Door middel van de juiste loopacties op het juiste moment komt het team steeds verder en belanden zij uiteindelijk in de end zone. Wanneer een speler van het aanvallende team in de end zone komt noemen wij dit een ‘touchdown’.

Naast de touchdown is er nog een manier om te scoren. Als de kicker namelijk de bal door middel van een vrije trap tussen de palen weet te schieten noem je dit een ‘fieldgoal’. Hieronder een kort overzicht van het aantal punten wat je verdient per verschillende wijze van scoren.

  • Point after Touchdown: 1 op 2 punten
  • Safety: 2 punten
  • Field Goal: 3 punten
  • Touchdown: 6 punten

Waar kan je wedden op American Football

In Nederland zijn er verschillende aanbieders waar je kunt wedden op American Football. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij online bookmakers, maar ook bij fysieke toto locaties. Wedden op American Football kan erg lucratief zijn, maar het is belangrijk dat je weet hoe het werkt. Zorg ervoor dat je goed informeert voordat je begint met wedden.

Omdat er zoveel verschillende aanbieders zijn is het soms lastig om hierin een keuze te maken. Circus.nl is een van deze aanbieders. Hier zijn regelmatig bonussen en promo’s beschikbaar die ook gebruikt kunnen worden bij wedden op American Football. Een favoriete bookmaker is voor iedereen verschillend, omdat dit per persoon zo verschillend is kan je het beste twee verschillende bookmakers proberen. Met een zeer groot aanbod aan verschillende soorten wedstrijden is er genoeg ruimte om af en toe te switchen. Klik op de knop hieronder om Circus te proberen.

 

 

Wedopties

Wedden bij Circus.nl geeft jou de mogelijkheid om te kiezen uit een heel aantal verschillende wedopties. De wedopties bij wedden op American Football zijn weer erg anders dan bij bijvoorbeeld wedden op tennis of wedden op darten.

Als je kijkt naar het overzicht van bijvoorbeeld de NFL ziet dit er anders uit dan bij andere sporten. Je ziet hier namelijk het overzicht zoals we dat gewend zijn van bijvoorbeeld Eredivisiewedstrijden. Op het eerste gezicht ziet het er misschien ingewikkeld uit, maar dit valt alles mee.

Klik je op een van de wedstrijden zelf kom je namelijk in een overzicht wat een stuk meer lijkt op dat van andere sporten. Hieronder volgt de uitleg over een aantal van de beschikbare wedopties.

americanfootball wedopties

  • Spreiden/Handicap

In de wereld van het sportwedden is spreiden een ander woord voor handicap. Ben je met beide termen nog niet bekend? Hierbij een korte toelichting. Stel je voor je zet in op een van de teams met een handicap van -1.0. Wat je nu eigenlijk doet is het toevoegen van een extra moeilijkheidsgraad aan je sportweddenschap. Jouw team begint nu namelijk met een virtuele achterstand van 1 punt. Dit betekent dus dat als jij je weddenschap winnend wilt afsluiten jouw met minimaal 2 punten of meer moet winnen. Heb je dit goed voorspelt dan zal de uitbetaling groter zijn dan wanneer je deze weddenschap had afgesloten zonder ‘handicap’.

Wil je juist inzetten op de underdog? Dat kan ook. De weddenschap wordt simpelweg omgedraaid. In plaats van een virtuele achterstand begint je team nu met een virtuele voorsprong van +1.0. Het kost nu dus minder moeite voor jouw team om te winnen. De quotering op een positieve handicap is lager dan op de reguliere weddenschap.

  • Fulltime/Winnaar wedstrijd

Veruit de meest simpele wedoptie is het voorspellen van de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd. Beide teams krijgen van de bookmaker een quotering toegewezen die voorspelt hoe groot de kans is dat het team gaat winnen. Hoe dichter de quotering bij de 1.00 zit hoe groter de kans wordt ingeschat dat dit team gaat winnen. Als de quotering juist ver van de 1.00 af zit is het lastig in te schatten hoe de wedstrijd zal verlopen of is dit team aanzienlijk minder dan de tegenstander.

Aan jou is het vervolgens de taak om te voorspellen welk team aan het langste eind zal trekken en met de overwinning naar huis gaat.

  • Totaal aantal punten/Over-Onder weddenschap

Bij deze wedoptie draait het maar om één ding: het aantal punten. Je hoeft niet te letten op de strijd tussen de team, je kunt bij elk punt juichen. Je probeert bij deze wedoptie te voorspellen of het aantal punten over of onder een bepaald aantal punten blijft. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten op: Over 37,5 punten tegen een quotering van 1,85 en is de andere optie Onder 37,5 punten tegen een quotering van 1.95. Zet je in op Over 37,5 en er worden 38 of meer punten gescoord sluit je de weddenschap winnend af. Zet je in op Onder 37,5 en worden er 38 of meer punten gescoord verlies je juist de weddenschap.

  • Player Props

Naast het inzetten op een teamprestatie kan je er ook voor kiezen om op de individuele prestaties van een speler in te zetten. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een van de quaterbacks te selecteren en te proberen om te voorspelen of hij meer of minder yards gooit dan de lijn aangeeft.

Buiten de quaterback kan je ook inzetten op een aantal touchdowns van een speler of bijvoorbeeld vangballen. Als je op dit soort dingen inzet ben je niet meer afhankelijk van het hele team maar van de prestaties van maar één speler.

Het kiezen van de juiste weddenschap

Wanneer je gaat wedden op American Football, is het belangrijk dat je de juiste weddenschap kiest. Er zijn verschillende soorten inzetten mogelijk, dus er is genoeg keuze. Denk bijvoorbeeld aan een wedstrijd tussen twee teams, maar ook aan een individuele speler die goed presteert. Kies altijd een wedstrijd of speler waar je goed over geïnformeerd bent. Op die manier heb je de beste kans op winst.

Welke strategieën zijn er mogelijk?

Als je gaat wedden op American Football, is het belangrijk dat je een goede strategie hanteert. Er zijn verschillende opties om te wedden, de een winstgevender dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan een moneyline wedstrijd of handicap inzet. Hoe beter je strategie, hoe groter de kans dat je wint.

Tijdens het wedden op American Football, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. American Football is een spel met hoog tempo. Ben je niet goed geïnformeerd, kan dit leiden tot veel verliezende weddenschappen. Je moet de verschillende teams kennen en de winnaar weten van elk recente wedstrijden. Daarnaast is het belangrijk om de spelers te kennen die uitgeschakeld of geblesseerd zijn. Dit soort informatie is cruciaal bij het plaatsen van een succesvolle weddenschap.

Je kunt inzetten op de uitslag van de wedstrijd, maar je kunt ook geld inzetten op individuele spelers of spelmomenten. American Football-wedstrijden kunnen zoals gezegd snel veranderen, dus het is belangrijk om in real-time te blijven opletten en de odds goed in de gaten te houden. Als je een slimme strategie aanhoudt, is het mogelijk om op de lange termijn winst te maken met wedden op American Football.

Wat zijn de risico’s van wedden op American Football?

Wanneer je gaat wedden op American Football, is het belangrijk om te weten wat de risico’s zijn. Er is altijd een kans dat je verliest, dus wees voorbereid. Zorg ervoor dat je niet meer inzet dan je kunt missen, en blijf altijd bewust van het feit dat wedden op American Football risico’s met zich meebrengt. Speel bewust 18+.

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden