Strategieën

Iedereen kent het wel, die ene vriend die zegt dat hij koning TOTO is of een vriend die ‘gratis geld verdient en niet meer kán verliezen’. Dit is natuurlijk niks meer of minder dan stoere praat, maar toch zijn er wel degelijk strategieën die ervoor kunnen zorgen dat ook jij meer sportweddenschappen winnend af kunt sluiten. Wil je graag weten wat voor strategieën er zijn en waar je het meeste geld mee kunt verdienen? Lees dan nu verder op deze pagina!

De beste Bookmakers

Voordat je überhaupt kunt beginnen met online wedden op sport moet je eerst een bookmaker selecteren waar je jouw sportweddenschappen bij gaat afsluiten. Omdat er aardig wat verschillen zitten tussen de verschillende bookmakers kan het geen kwaad om eens een kijkje te nemen bij de reviews van een aantal van deze aanbieders.

Al deze reviews zijn te vinden op deze pagina. Bedenk voor jezelf alvast wat voor jou belangrijk is en maak op basis hiervan een keuze. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er een breed aanbod beschikbaar is met talloze mogelijkheden op het gebied van wedopties. Is het voor jou belangrijk dat er eens in de zoveel tijd een nieuwe wedden op sport bonus wordt aangeboden door de bookmaker of wil je het liefste op wekelijkse basis kunnen profiteren van verhoogde quoteringen?

Bepaal dus voor jezelf wat er voor jou belangrijk is en maak een keuze uit de verschillende aanbieders van sportweddenschappen. Hieronder staan alvast een aantal van onze favoriete bookmakers. Je kunt bij elk van hun binnen vijf minuten een account aanmaken.

BetCity

€20 Free Bet

+100% Bonus

Jack's Sports

€50 Free Bet

+100% Bonus

Strategieën wedden op sport

Op welk gebied het ook is, een strategie zorgt altijd voor een betere voorbereiding en vaak dus ook een beter resultaat.

Risicospreiding

Alle weddenschappen die je kunt afsluiten zijn in de wereld van het sportwedden gekoppeld aan een quotering. Deze quotering of odd wordt opgesteld door de bookmaker en wordt gebaseerd op hoe groot de kans geacht wordt dat iets plaatsvindt. Een simpel voorbeeld is: een weddenschap waarin je zegt dat Ajax-Feyenoord in 6-5 zal eindigen krijgt een veel hogere quotering dan wanneer je een voorspelling doet van 1-1. Deze uitslag komt veel vaker voor en dus is de kans hierop een stuk groter dan een uitslag die bijna nooit voorkomt.

quoteringen

Wanneer je inzet op een sportweddenschap tegen een hoge quotering neem je dus een stuk meer risico dan wanneer je inzet tegen een lage quotering. De volgende strategie heeft hier alles mee te maken.

Met deze strategie spreid je namelijk je risico door verschillende weddenschappen af te sluiten tegen verschillende quoteringen. Hierbij pas je de regel toe: hoe hoger de quotering hoe lager de inzet. We zullen hieronder een voorbeeld uitwerken met behulp van fictieve quoteringen en inzet.

Stel je voor je hebt een budget van €50 en wilt aan de hand van deze strategie gaan wedden op sport, je kunt dit dan als volgt aanpakken:

Een weddenschap met een quotering van 1.50 zet je €30 op in. Bij het winnen van de weddenschap levert dit je: €45 op.

Een weddenschap met een quotering van 2.00 zet je €20 op in. Win je de weddenschap: levert dit €40 op.

Dus:

Odd: 1.50 x €30 = €45 omzet

Odd: 2.00 x €20 = €40 omzet

Wanneer beide weddenschappen gewonnen worden win je: 40 + 45 – 50 = €35 en kom je op een saldo van €85.

Wordt een van de sportweddenschappen verloren dan verlies je maximaal €10. Op deze manier kan je gebruik maken van de lagere quoteringen en zo het risico van de sportweddenschap wat verkleinen.

Herinvesteren

Een andere en misschien wat bekendere strategie is het herinvesteren van de winst die je gemaakt hebt. Dit kan al snel oplopen tot astronomische bedragen maar vereist wel stalen zenuwen. Deze strategie is erg makkelijk uit te leggen. De benadering van de sportweddenschap is namelijk precies hetzelfde als hoe je dat bij iedere andere sportweddenschap zou doen. Er moet grondig gezocht worden naar de juiste weddenschap tegen een quotering tussen de 1.50 en 1.60.

Er wordt gezocht naar zogeheten: zekerheidjes. Spelers die deze strategie gebruiken kiezen vaak voor de over/under wedoptie. Hiermee probeer je te voorspellen of er in een wedstrijd meer of minder doelpunten vallen dan het door jou bepaalde aantal. De quoteringen voor de wedoptie (wanneer je inzet op over of under 2,5 goal) liggen vaak rond de 1.60-1.70, Perfect voor deze strategie dus.

Deze wedoptie wordt vaker gekozen dan het winnen van een wedstrijd omdat er bij het voorspellen van een wedstrijd altijd nog de mogelijkheid van een gelijkspel aanwezig is. Wanneer je inzet op een aantal doelpunten maakt het niet meer uit waar de wedstrijd in eindigt. Het enige wat nog telt is het aantal doelpunten.

Om een beeld te geven van hoe snel de bedragen op kunnen lopen met dit soort strategieën zetten wij hieronder een voorbeeld neer waarin we ervan uitgaan dat je 3 geschikte weddenschappen kunt vinden in ieder voetbalweekend. Het startbedrag is €25 en er wordt twee weken gespeeld. Dit zijn dus 3×2=6 sportweddenschappen.

Week 1

€25 x 1.60 = €40 x 1.60 = €64 x 1.60 = €102,40 x 1.60 = €163,84

Week 2

€163,84 x 1.60 = €262,14 x 1.60 = €419,43 x 1,60 = €671,01 x 1.60 = €1073,74

Met een startinzet van €25 kom je na zes correcte sportweddenschappen uit op maar liefst €1.073,74. Dit bedrag is ongeveer 43x zo groot als het bedrag waar je in eerste instantie mee bent begonnen.

Het addertje om het gras is dat je met iedere sportweddenschap je volledige saldo riskeert. Er hoeft maar één keer een sportweddenschap fout te gaan en je bent alles kwijt. Dit maakt dat wij van 123Sportweddenschap aanraden om tussentijds alvast wat geld van je account af te halen. Zorg ervoor dat je in de gaten blijft houden hoeveel geld je inzet en neem je winst op wanneer dit het verstandigst is.

De Livebetting strategieën

Bij het overgrote deel van de aanbieders van online sportweddenschappen kan je een keuze maken tussen live wedden of pre-match weddenschappen (dit houdt in dat je inzet voordat een wedstrijd is begonnen).

live sportwedden

Bij beide manieren van wedden wordt er vaak de mogelijkheid aangeboden om ‘uit te cashen’. Dit betekent dat je voordat de wedstrijd is afgelopen er voor kunt kiezen om een deal te sluiten met de bookmaker. Zij doen een aanbod (vaak gebaseerd op de statistieken) om ervoor te zorgen dat jij de sportweddenschap stopzet en genoegen neemt met een uitbetaling van aanzienlijk minder geld.

Deze optie kan echter ook op strategische wijze gebruikt worden wanneer je live gaat inzetten op een sportwedstrijd. Hieronder zullen wij een voorbeeld geven van een manier om in te spelen op de cash out met de livebetting strategie.

Cash out

Wanneer je probeert te voorspellen wie er een wedstrijd gaat winnen verandert de cash out mee met de waarschijnlijkheid van de gewenste uitkomst van de sportweddenschap. Staat het team waar jij op hebt ingezet 1-0 voor zal de cash out een stuk hoger zijn dan wanneer jouw team 0-1 achter staat. Erg logisch natuurlijk. Maar hoe speel je hier nou op in en is dit een van de beste strategieën?

Je kunt hier op inspelen door wedstrijden te zoeken waar iets te halen valt. Dit is het makkelijkst wanneer je een wedstrijd live volgt en bijvoorbeeld zelf aan het kijken bent. Hieronder volgt een voorbeeld situatie:

Je kijkt de wedstrijd: AZ-PSV en ziet dat AZ veel voor de goal komt. Je voelt een doelpunt voor AZ aankomen, ondanks de favorietenrol van PSV. Je zet op dat moment €10 in op AZ tegen een quotering van 3.00. Vijf minuten later scoort AZ en springt jouw cash out op €15. Je kiest ervoor om gelijk uit te cashen en AZ verliest uiteindelijk met 1-4. Dit is dus een pure winst van €5 voor jou terwijl de sportweddenschap uiteindelijk verkeerd bleek.

Op deze manier kan je inspelen op kansjes, mogelijk gemaakt door de combinatie van het livebetten en de cash out optie.

Conclusie

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden op het gebied van wed-strategieën, maar dit lijkt ons alvast een mooie start. Probeer uit wat het beste bij jou past en begin vandaag nog met geld verdienen met het wedden op voetbal!

Wil je nog meer weten over verschillende strategieën of over wat voor sportweddenschappen je allemaal af kunt sluiten? Lees dan nu onze pagina over de verschillende wedopties die beschikbaar gesteld worden door de bookmakers, en neem ook eens een kijkje op onze wedtips-pagina, hier vind je nog meer tips over hoe je het beste succesvol kunt wedden op sport.

Speel bewust 18+

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden