02/02/2023

PDC Darts

Het is weer zo ver, de deelnemers van de PDC Darts zijn bekendgemaakt. Ieder jaar worden er acht spelers geselecteerd op basis van ranking en populariteit. Onze eigen Michael van Gerwen was door zijn klassering al zeker van een plaats en is dit jaar uiteraard ook weer van de partij. Wie er nog meer mee doen en hoe je het beste op de PDC Darts kunt wedden lees je op deze pagina!

darts kijken

Waar kun je wedden op PDC Darts

In Nederland is de dartsport erg groot. Er wordt veel naar gekeken, over gepraat en op gewed. Natuurlijk weten de aanbieders van sportweddenschappen dit als geen ander. Zij spelen hierop in door met regelmaat promo’s en ander soort bonussen te lanceren voor het wedden op darten.

Hieronder zetten wij een aantal van onze favoriete aanbieders van dartweddenschappen neer. Kies nu de aanbieder die jou het meeste aanspreekt en maak binnen enkele minuten een account. Op deze manier kan ook jij geld verdienen tijden het kijken de PDC Darts live.

 

Wedden op PDC Darts

Wedden op darten in het algemeen wordt steeds populairder in Nederland. Een van de voorbeelden van deze sport is dat er meerdere wedstrijden achter elkaar worden gespeeld, hierdoor kun je langer genieten van een avondje wedden op darten of wedden op PDC Darts.

Ieder seizoen worden er acht darters geselecteerd voor het PDC toernooi. Dit jaar zijn dit de volgende spelers:

 • Michael Smith
 • Peter Wright
 • Gerwyn Price
 • Michael van Gerwen
 • Jonny Clayton
 • Nathan Aspinall
 • Dimitri van den Bergh
 • Chris Dobey

Vier van de acht spelers worden gekozen op basis van hun klassering en vier worden er gekozen door de PDC zelf. Zij delen ‘wildcarts’ uit om de resterende vier plaatsen te vullen. Dit jaar was dit een erg lastig karwei. Een voorbeeld van een van de vele verrassingen is Luke Humphries. Hij is nummer 5 van de Order of Merit maar kreeg van de PDC geen wildcard. Rob Cross, de verliezend finalist van The Masters kreeg tot zijn eigen verbazing ook geen uitnodiging.

Chris Dobey won The Masters en dit bleek genoeg voor een uitnodiging. Daarnaast kregen ook van den Bergh, Clayton en Aspinall een wildcard.

PDC Darts live

“Vroeger was alles beter” het gaat misschien niet altijd op maar op het gebied van darten kijken zeker wel. De RTL7 avondjes darten kijken waren bijna een wekelijks dingetje en zeker tijdens het WK Darts konden wij hier met volle teugen van genieten.

Wanneer je nu alles op het gebied van darten wilt volgen moet je al snel een abonnement afsluiten bij Viaplay. Je betaalt dan 16 euro in de maand voor iets wat altijd gratis was. Gelukkig is er nog een andere oplossing waardoor je die 16 euro lekker in je zak kunt houden.

PDC Darts livestream

In Nederland zijn er namelijk erg veel verschillende bookmakers waar je het darten volledig gratis kunt volgen via livestreams. Een van deze bookmakers is Unibet. Het enige wat je moet doen om in aanmerking te komen voor deze livestreams is het aanmaken van een account en dit account activeren door een storting te doen.

Op deze manier kun je genieten van het live kijken naar darten én kan je gelijk ook een sportweddenschap afsluiten. Je kunt natuurlijk inzetten op de winnaar van de wedstrijd maar bij darten zijn er nog veel meer mogelijkheden. Maak daarom nu een account aan bij Unibet om niets meer te hoeven missen van de PDC Darts. 

Winnaar van het toernooi

Een van de andere mogelijkheden is het voorspellen van de winnaar van het toernooi. Dit is een erg leuke sportweddenschap wanneer je vooraf al denkt te weten wie het toernooi gaat winnen. Daarnaast zorgt deze sportweddenschap ervoor dat je het toernooi wat meer gaat volgen.

180’ers

De hoogste score in de dartsport is (natuurlijk) 180. Wanneer dit gegooid wordt is het feest in de zaal en zorgt de omroeper voor een extra sfeerboost. Als toeschouwer is het altijd leuk om deze score te zien, dit wordt nóg leuker wanneer je een sportweddenschap hebt afgesloten. Op deze manier kun je juichen voor iedere 180.

unibet darts

Let wel op het aantal legs of sets van de wedstrijd voordat je enthousiast in gaat zetten op het aantal 180’ers. Dit kan per toernooi namelijk sterk van elkaar verschillen en heeft veel invloed op het aantal 180’ers.

Wedden met Handicap

Een andere manier van wedden op darten is om te wedden met een handicap. Met deze vorm van sportweddenschap begint een van de spelers met een virtuele achterstand.

Heb je bijvoorbeeld heel veel vertrouwen in een bepaalde speler en denk je dat hij de wedstrijd met gemak gaat winnen? Zet dan in aan de hand van een handicap en vergroot je winsten.

Overige opties

Bovenstaande wedopties zijn erg leuke mogelijkheden maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Hieronder nog een aantal voorbeelden van dart-weddenschappen.

 • Correcte uitslag
 • Aantal Legs voorspellen
 • Legs wedden met handicap
 • Meeste 180’ers
 • Aantal 180’ers
 • Hoogste finish

Prijzengeld PDC darts

De Premier League, georganiseerd door de PDC is een van de grootste darttoernooien die er bestaat. Het is daarom niet zo gek dat er ook erg veel geld beschikbaar is voor de prijzenpot. In totaal is er zo’n 1.8 miljoen pond beschikbaar voor de deelnemers van de Premier League.

De winnaar van de PDC Premier League is na het gooien van de winnende pijl een klein half miljoen rijker.

Wedden op darten

Wanneer je een echte dartliefhebber bent wil je eigenlijk alle wedstrijden live kunnen bekijken. Dit is nu op een volledig gratis manier mogelijk. Maak daarom nu een account aan bij een van de bookmakers door op de knop hieronder te klikken.

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden