13/01/2023

Wedden met Handicap

Je kent het misschien nog wel van vroeger, je gaat voetballen op straat en je maakt teams met de kinderen uit de buurt. Het ene team is vele malen beter dan de ander en dus wordt er afgesproken dat het betere team moet beginnen met een 0-2 achterstand. Zij moeten er nu minimaal drie maken om te kunnen winnen en als zij er nog meer tegen krijgen wordt het voor hun steeds moeilijker.

unibet handicap

Dit principe is in de wereld van het online wedden op sport erg populair. Natuurlijk is dit virtueel en beginnen de teams niet écht met een achterstand maar voor jouw persoonlijke sportweddenschap is dit de harde werkelijkheid. Wedden met handicap is in Nederland erg populair en wordt veel gedaan op sporten als basketbal en voetbal. Dit soort sporten zijn hier uiterst geschikt voor en de handicap weddenschap maakt het kijken naar een wedstrijd nóg spannender.

Waar kun je wedden met handicap

In Nederland komen er nog steeds aanbieders van sportweddenschappen bij. Dit maakt dat het lastig kan zijn om een keuze te maken tussen de vele verschillende aanbieders. Om je alvast op weg te helpen staan hieronder wat voorbeelden van bookmakers waar je kunt wedden met handicap.

Daarnaast hebben wij van 123Sportweddenschap.nl al deze bookmakers getest en zijn ze stuk voor stuk betrouwbaar en solide gebleken. Bekijk welke aanbieder jou het meeste aanspreek, maak een account aan en begin met wedden met handicap bij een splinternieuwe bookmaker!

Wat betekent handicap wedden?

Het handicap wedden ligt in het verlengde van het resultaatwedden. Met het wedden met een handicap voeg je fictieve doelpunten toe voorafgaand aan de wedstrijd naar jou keuze. Je kunt ploegen met een virtuele achterstand of voorsprong laten beginnen. Vanzelfsprekend heeft dit invloed op de quotering van de sportweddenschap die je wilt afsluiten.

De situatie waarin deze wedoptie het meeste wordt gebruikt is wanneer een van de twee teams verreweg de betere ploeg is. Het wedden op resultaat is op dit moment niet erg rendabel, de quotering op de winst van deze ploeg is namelijk zo laag dat het risico het niet meer waard is om hier op in te zetten. Een oplossing hiervoor is het afsluiten van een sportweddenschap met een handicap. Op deze manier begint de betere partij met een virtuele achterstand en gaat de quotering aanzienlijk omhoog.

Wedden met handicap

Er zijn natuurlijk ook nog andere manieren om te wedden met de handicap wedoptie. Zo kun je in een gelijkwaardige wedstrijd er ook voor kiezen om te wedden met een handicap. Een van de teams laat je beginnen met een achterstand en je voorspelt dat het met jouw virtuele handicap meegerekend uit zal draaien op een gelijkspel. Zet je dus een enkele handicap op een team en wint de ander met 1-0 terwijl jij hebt voorspelt dat het gelijk zou worden dan win jij de sportweddenschap.

Er zijn een aantal verschillende manier om deze wedoptie te gebruiken. Dit wordt verder pagina nog uitgebreider uitgelegd. Wil je een keer een poging wagen met een handicap sportweddenschap? Maak dan nu een account aan bij Unibet en doe een poging om met de wedoptie handicap een winnende sportweddenschap af te sluiten.

Europese en Aziatische handicap

Binnen de handicapsportweddenschappen bestaan twee verschillende varianten. Beide zijn te vinden in het sportsbook van de Nederlandse bookmakers al zal de een je misschien wat bekender voorkomen dan de andere versie. Er wordt een splitsing gemaakt tussen een Europese en Aziatische handicap.

Het verschil tussen beide is de mogelijkheid om in te zetten op gelijkspel. De Europese Handicap biedt naast een winnaar ook het gelijkspel aan en wordt ook wel een 3-way weddenschap genoemd. De Aziatische Handicap biedt enkel de mogelijkheid om een winnaar te voorspellen.  Daarom wordt deze wedoptie aangeduid met: 2-way wedoptie.

Wil je een poging wagen met een van deze vormen van handicap wedden? Klik dan nu op de knop hieronder en maak een account aan bij Unibet! Speel bewust 18+

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden