27/03/2023

Hoe ontstaan quoteringen

Om de oorsprong van de quotering te achterhalen moeten we duizenden jaren terug naar de oude Grieken en Romeinen. Zoals je misschien wel bekend is werd er in die tijd ook al gegokt. Eens in de zoveel tijd werden er evenementen georganiseerd waarin mensen het tegen elkaar op namen in allerlei verschillende sporten. Bij sporten uit die tijd kun je denken aan bijvoorbeeld: de olympische spelen en de gladiatorgevechten. Maar hoe ontstaan eigenlijk de quoteringen voor al die sportwedstrijden die er tegenwoordig worden georganiseerd. Lees het nu in dit artikel.

Hoe ontstaan quoteringen

Zoveel jaren geleden kon er dus al geld ingezet worden op de uitkomst van een wedstrijd. Dit betekent dat er toen al ‘quoteringen’ waren. De kans dat de een won van de ander werd door de organisator van de weddenschap ingeschat en op basis daarvan konden mensen een weddenschap afsluiten. Het ontstaan van quoteringen in die tijd ging een stuk anders dan nu, lees verder om erachter te komen hoe de aanbieders van sportweddenschappen het tegenwoordig aanpakken.

odds

Analyseren

Een misvatting die veel gemaakt wordt is: de bookmakers bepalen zelf de quoteringen voor een wedstrijd. Nu komt dit misschien in enkele gevallen wel eens voor maar in het gros van de gevallen worden de quoteringen bepaald door een externe partij.

Deze partij wordt een ‘odd compiler’ genoemd en bestaat uit een team van experts die de aankomende wedstrijden analyseren. Dit doen zij niet op onderbuikgevoel of hun persoonlijke sportkennis maar voornamelijk door middel van statistieken en computerdata. Hierdoor kunnen de odds compilers het beste inschatten hoe groot de kans is dat er een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt. Dit kunnen zijn: blessures, schorsingen, doelpunten ga zo maar door, eigenlijk alles wat invloed kan hebben op het uiteindelijke resultaat van een wedstrijd.

Punten waar de experts naar kijken zijn bijvoorbeeld voorgaande resultaten of het percentage balbezit. Zit een team in een goede flow? Heeft het veel de bal en scoort het makkelijk of wordt er juist veel verloren ondanks het vele balbezit. Alles wordt meegenomen in het beslissingsproces.

Berekenen van de quoteringen

De quoteringen die wij als spelers te zien krijgen zijn natuurlijk niet volledig uit de lucht gegrepen. Op basis van statistieken worden de quoteringen bepaald maar dit is niet het volledige verhaal. Er wordt namelijk nog een andere tool ingezet om de hoogte van de quoteringen te bepalen.

Winstmarges

De bookmakers moeten vanzelfsprekend ook geld verdienen, dit doen zij door winstmarges te gebruiken in de berekening van de quoteringen. Deze marge kan variëren van rond de 5% tot bijvoorbeeld 7%. Dit lijkt misschien een minimaal verschil maar kan op de lange termijn veel invloed hebben op jouw totale winsten.

cashen

Het verschil tussen de bookmakers is misschien niet erg groot maar wel zichtbaar. Waar de ene aanbieder een quotering van 3.12 aanbiedt zal dit bij een andere misschien wel 3.20 zijn. Ook dit lijkt op een klein verschil maar wanneer je dit doorberekend is het toch zeker de moeite waard om dit in de gaten te houden.

Bookmaker met de beste odds

Wanneer je zoekt naar de bookmaker met de beste quoteringen komt hier niet gelijk één resultaat uitrollen. Nu zou dat in een ideale wereld misschien wél kunnen maar in de realiteit ligt het net even anders. Zo goed als alle aanbieders pretenderen namelijk de beste quoteringen te hebben.

Om tot een antwoord te komen op de vraag: ‘wat is de bookmaker met de beste odds?’ moeten we daarom zelf op onderzoek uit.

Het antwoord op deze vraag is feitelijk dat er geen simpel antwoord bestaat. De aanbieders van sportweddenschappen passen hun quoteringen met regelmaat aan en nemen de positie van beste bookmaker vaak van elkaar over. Het is volgens ons daarom het beste om per wedstrijd te kijken naar de verschillende bookmakers.

Een simpele oplossing voor dit probleem is om meerdere accounts aan te maken bij je favoriete bookmakers. Wanneer je in het bezit bent van minimaal twee account kun je een stuk makkelijker een vergelijking maken tussen de quoteringen van verschillende bookmakers. Hieronder zetten wij alvast een knop neer naar de website van Unibet. Hier kun je alvast een account aanmaken en een kijkje nemen bij de quoteringen.

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden