Nieuws |

03/03/2023

Ivan Toney geschorst door gokproblemen

Tweehonderdtweeënzestig keer, zo vaak lapte Brentfort spits Ivan Toney de regels van de Football Association aan zijn laars. Niet al deze beschuldigingen zijn bewezen en Toney bevestigt slechts een aantal van de gevallen. Dertig van de gevallen zijn kort geleden boven water gekomen, andere feiten speelde zich al af in 2017. Op basis van al deze verschillende feiten wordt Ivan Toney zes maanden geschorst door gokproblemen.

toney sportwedden

Schorsingen

Ivan Toney speelt niet alleen voor Brentford, naast het clubvoetbal speelde hij zich de afgelopen jaren in de kijken voor het Britse elftal. De Football Association heeft besloten om Toney te schorsen voor de wedstrijden tegen Italië en Oekraïne volgende maand. Verder gaat het gerucht dat de kans groot is dat de schorsing van Toney zes maanden aanhoudt.

Wat is er precies gebeurd?

Voetballer Ivan Toney kwam een tijdje geleden al in opspraak toen onderzoek uitweidde dat hij op voetbalwedstrijden geld had ingezet. Dit is voor voetballers uit de Premier League verboden.

Toney plaatste weddenschappen op andere competities maar ook op wedstrijden in de Premier League zelf (waaronder zijn eigen wedstrijden). Het feit dat het niet bij de andere competities bleef en dat hij zelfs op zijn eigen wedstrijden geld inzette maakt de overtreding een stuk zwaarder. Deze feiten leiden ertoe dat Ivan Toney wordt geschorst door zijn gokproblemen

De 26-jarige voetballer maakte dit seizoen al vijftien doelpunten voor Brentford en maakt week in week uit erg veel indruk. Dit leidde uiteindelijk tot zijn ‘call-up’ voor het Engelse nationale elftal. Helaas wordt de veelbelovende carrière van Toney nu besmeurd met een opkomend gokprobleem.

Profvoetballers en gokken

In Nederland zijn we er niet onbekend mee, profvoetballers en gokproblemen. De profs mogen vrijwel niet drinken, drugs gebruiken is ook een slecht idee (denk aan alle dopingtests) en dus wordt er vaak gekozen voor gokken als afleiding. In het verleden zijn er erg veel Nederlandse topvoetballers geweest die terecht kwamen in de illegale gokwereld en zo stapels geld weggooiden.

Een van de vele voorbeelden is Patrick Kluivert, hij kwam in 2017 uit voor zijn gokproblemen en vertelt hoe hij illegale pokertoernooien bezoekt en regelmatig tienduizenden euro’s per week inzette op voetbalwedstrijden. Ook dit deed hij bij een illegale bookmaker.

De dodelijke combinatie waar al deze voetballers last van hebben is de vele vrije tijd, veel geld en het illegale gokcircuit. Zo was het bij Kluivert bijvoorbeeld het geval dat hij op krediet kon spelen. Dit betekent dat hij niet gelijk hoefde te betalen. Op deze manier is het een stuk minder overzichtelijk hoeveel geld je daadwerkelijk verliest. Nu is Kluivert natuurlijk lang niet het enige Nederlandse voorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan oud-voetballers Glenn helder, Andy van der Meijde en Dirk Kuijt.

Regulering

De Nederlandse online gok-markt is alweer een tijdje gelegaliseerd. Maar is dit eigenlijk wel zo slecht? Als je de algemene opinie moet geloven is het legale online gokken gevaarlijk voor de gemiddelde Nederlander en zouden we dit met z’n allen moeten demoniseren. Toch ligt het in de werkelijkheid een stuk anders.

Wanneer er geen legaal aanbod is betekent dit dat er geen vangnet is voor de mensen die graag willen inzetten op sport. Op dit moment zijn limieten bijvoorbeeld verplicht en moet je minimaal 24 jaar zijn om een bonus te kunnen claimen. Laat je alles over aan de illegale partijen dan is er totaal geen controle meer. Oplichting wordt een stuk waarschijnlijker en de spelers worden niet mee beschermt of geconfronteerd met de eigen verliezen. Kortom; regulering is zo slecht nog niet. Lees hier over verantwoord gokken. 

Wie zijn de legale aanbieders?

Er zijn in Nederland erg veel mogelijkheden op het gebied van sportaanbod. Partijen vanuit verschillende landen hebben zich gemeld bij de Nederlandse kansspelautoriteit en hebben een licentie gekregen. Naast de buitenlandse bookmakers zijn er natuurlijk ook gewoon de bekende Nederlandse aanbieders als bijvoorbeeld TOTO en BetCity.

Om je een idee te geven van de legale aanbieders van sportweddenschappen zetten wij hieronder een overzicht neer met onze favoriete bookmakers van het moment. Neem gerust een kijkje en beslis voor jezelf of het wedden op sport iets voor jou is. Speel bewust 18+

 

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden