13/06/2022

LeBron James doet gooi naar eigenaarschap NBA-team Las Vegas

Basketbal en NBA legende LeBron James zit in de laatste fase van zijn actieve basketbal carrière en zegt in een interview dat hij graag eigenaar van een NBA-team zou willen zijn. Het liefst een NBA-team uit Las Vegas. De wens om eigenaar te worden van een basketbalteam sprak LeBron uit in Youtube-show ‘The Shop’.

lebron james eigenaar

Dit statement van LeBron is erg bijzonder, er bestaat namelijk nog geen NBA team in Las Vegas. Op Twitter wordt er een kort fragment getoond waarin Lebron zegt: “I want a team in Vegas”. De uitspraak van LeBron mag dan bijzonder zijn, toch komt het niet volledig uit de lucht vallen. Een topjournalist uit Amerika: Bill Simmons stelde eerder in zijn podcast al dat plannen zijn om een nieuw NBA-team in Las Vegas op te richten. In de podcast sprak Simmons verder over ‘expansion franchises’ en het koppelen van het merk ‘LeBron’ aan de Las Vegas franchise.

NBA-baas Adam Silver reageerde via CBS Sport met: ‘Een nieuwe franchise in Las Vegas is op dit moment nog niet aan de orde’.

Wedden op de NBA

Las Vegas, bekend als een van de gokhoofdsteden van de wereld mist dus nog een NBA-team. Het lijkt ons een erg logische keuze om een team op te richten in Las Vegas, wedden op basketbal is hier namelijk al erg groot. Las Vegas staat misschien vooral bekend om al haar casino’s, maar online wordt er ook veel gespeeld. Basketbal is een van de grootste sporten van Amerika en hier wordt dan ook door veel verschillende mensen geld op ingezet.

In Nederland wordt het wedden op basketbal ook steeds populairder. De focus ligt in Nederland vooral op de NBA. De NBA is het hoogste niveau van Amerika en wordt gezien als de beste basketbalcompetitie van de wereld. Omdat het afsluiten van sportweddenschappen op basketbal ook in Nederland steeds populairder wordt spelen de bookmakers daarop in. Tegenwoordig zijn er bijna evenveel wedopties beschikbaar voor het wedden op basketbal als wanneer je bijvoorbeeld wilt wedden op darten.

Wedden op LeBron James

Inzetten op een individu is erg populair bij basketbal. Zo is het namelijk vaak zo dat er één topschutter/speler in het team zit die het overgrote deel van de punten scoort. LeBron James is zo’n speler. Wedden op LeBron James wordt dan ook in Amerika en Nederland veel gedaan.

Dit soort weddenschappen, waar ingezet wordt op spelers noemen wij een ‘prop bet’. Hiermee kan je inzetten op gebeurtenissen die tijdens de wedstrijd gebeuren. Voorbeelden hiervan zijn: Wedden op de hoeveelheid punten gescoord door LeBron James of de hoeveelheid driepunters van James Harden.

Bookmakers NBA

Omdat het wedden op de NBA steeds populairder wordt in Nederland is het voor bookmakers belangrijk dat ze dit aanbieden aan hun spelers. De meeste aanbieders hebben basketbal (NBA) inmiddels toegevoegd aan hun sportsbook maar toch zijn er onderling wel degelijk verschillen. Zo heeft de een bijvoorbeeld een stuk meer wedopties klaar staan dan de ander en hebben niet alle bookmakers bonussen op het gebied van basketbal. Hieronder staan een aantal bookmakers waarbij je kunt wedden op de NBA

 

BetCity

€20 Free Bet

+100% Bonus

Jack's Sports

€50 Free Bet

+100% Bonus

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden