21/04/2022

Russische tennissers uitgesloten tennis toernooi Wimbledon

Als je uit Rusland of Belarus komt ben je dit jaar niet welkom op Wimbledon. Het bekendste tennis toernooi ter wereld wordt gespeeld van 27 juni tot 11 juli. Spelers als Medvedev (nummer 2 van de wereld) en Andrej Roeblev (nummer 8 van de wereld) kunnen dit jaar niet meedoen aan Wimbledon. Voorzitter van All England Ian Hewitt zei het volgende over de uitsluiting van de tennissers: “We snappen dat het hard is dat nu de individuen moeten lijden vanwege het regime van hun leiders, maar wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen”.

Wimbledon – ATP

De organisatie neemt dit besluit vanwege de Russische invasie in Oekraïne. Er wordt gesproken over verantwoordelijkheid maar ook veel over de onmacht van het individu. De tennisvakbonden reageerde geschrokken op het nieuws van de uitsluiting en gaf aan te vrezen voor een “een schadelijk besluit” en gebruikte woorden als “oneerlijk” en “discriminatie”. De tennisvakbond ATP stelde dat de beslissing van Wimbledon ingaat tegen de afgesproken regels. Er staat namelijk in de overeenkomst tussen het ATP en Wimbledon dat er niet gediscrimineerd mag worden op basis van nationaliteit. De toelating van de spelers op Wimbledon mag alleen gebaseerd worden op de ranglijsten van het ATP.

wimbledon tennis

Andere tennistoernooien

Wimbledon is niet het eerste toernooi dat kiest voor een uitsluiting van tennissers uit Rusland en Belarus. Eerder dit jaar mochten dezelfde tennissers ook al niet mee doen met de Davis Cup en de Billie Jean King Cup.

Nummer 1 van de wereld Novak Djokovic reageerde ook op de uitsluiting van zijn collega’s. “Als politiek en sport met elkaar vermengen is dat niet goed”- aldus Djokovic. Novak Djokovic kwam eerder dit jaar ook in opspraak omdat hij de Verenigde Staten niet inkwam zonder vaccinatie. Wimbledon bestaat aankomende editie 100 jaar en wilt natuurlijk dat dit vlekkeloos verloopt. Dit kan ook meespelen met de beslissing om tennissers uit Rusland en Belarus uit te sluiten voor het toernooi.

Wedden op tennis

Al deze onrust en uitsluiting van bepaalde tennissers zal invloed gaan hebben op de uiteindelijke resultaten op Wimbledon. Hou je van tennis en ben je geïnteresseerd in sportwedden? Lees dan nu onze pagina over wedden op tennis. Wedden op tennis wordt steeds populairder in Nederland. Dit blijft natuurlijk niet onopgemerkt door de bookmakers. Verschillende bookmakers bieden de mogelijkheid om te wedden op Wimbledon en alle andere toernooien. Onze favoriete bookmakers waar je kunt wedden op tennis staan hieronder.

BetCity

€20 Free Bet

+100% Bonus

Jack's Sports

€50 Free Bet

+100% Bonus

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden