Nieuws |

22/03/2023

Snookerspeler Mark King geschorst

Het vorige schandaal is nog niet zo lang geleden of er is alweer een nieuw probleem aan de horizon. Professioneel snookerspeler Mark King wordt geschorst door de World Snooker Tour nadat er onregelmatige weddenschappen op zijn wedstrijden begonnen op te vallen.

mark king

Er is een onderzoek gestart door de instantie die dit soort zaken onderzoekt: de WPBSA (World Professional Billiards and Snooker Association) kijkt naar een 4-0 nederlaag die King leed op de Welsh Open op 13 februari 2023. Zijn tegenstander was de normaalgesproken mindere speler Joe Perry.

Snookerspeler Mark King geschorst

Perry vermoedde niets en dacht simpelweg dat zijn tegenstander (gelukkig voor hem) een slechte dag had. Tijdens de wedstrijd werden er echter bijzondere inzetten opgemerkt door de bookmakers. Hierdoor werd de link met matchfixing al snel gelegd.

De schorsing van King ging tegelijkertijd in met de start van het onderzoek van de WPBSA. Uit voor voorzorg is Mark King gedurende het volledige onderzoek geschorst. King wordt nog niet officieel bestempeld als verdachte en krijgt nog uitgebreid de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen zijn schorsing. Dit liet de World Snooker Tour weten in het bericht naar de buitenwereld.

Gokverslaving

Een factor die hoogstwaarschijnlijk heeft meegespeeld in het beslissingsproces van de WPBSA is het verleden van Mark King. De Brit kwam in het verleden uit voor zijn (vroegere) problemen met gokken. Dit vertelde hij in een gesprek met de podcast van de BBC: Framed The Snooker Podcast.

In deze podcast laat hij weten dat zijn huwelijk het probleemgokken bijna niet overleefde. Uiteindelijk heeft hij gebruik gemaakt van de diensten van Gamblers Anonymous om van de gokverslaving af te komen. Het wordt met deze informatie in het achterhoofd een steeds grotere mogelijkheid dat Mark King meer weet over de verdachte weddenschappen op zijn wedstrijd.

Chinese matchfixing

Mark King is zeker niet de eerste in de afgelopen periode die een schorsing aan z’n broek krijgt voor verdachte zaken rondom matchfixing. Zo werden er nog niet zo lang geleden nog tien professionele snookerspelers geschorst wegens een groot matchfixingschandaal.

Een aantal van de grote namen die werden geschorst zijn: Yan Bingtao en Zhao Xintong. Bingtao is de beroemdste van de twee en wist op slechts 22-jarige leeftijd een Master te winnen. Hij is daarmee de jongste speler ooit met die titel op zijn naam.

Wedden op snooker

Het wedden op snooker is internationaal populair, de sport wordt immers bekeken op vrijwel alle continenten. Door een sportweddenschap af te sluiten op snooker wordt het een stuk spannender om te kijken naar de wedstrijd. Je leeft nog meer mee met iedere stoot en kunt zelfs een keer juichen wanneer een moeilijke bal op de juiste manier wordt gespeeld.

Net zoals bij andere sporten hoef je geen grote bedragen in te zetten om het leuk te hebben. Juist door met kleine bedragen te spelen hou je de sportweddenschap leuk en kun je nog steeds volop genieten van het spel zonder té veel waarde te hechten aan wie de wedstrijd gaat winnen.

Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende mogelijkheden op het gebied van wedden op snooker. Zo kun je bij bookmakers als Unibet nu ook live inzetten op wedstrijden. Wil je graag een keer een poging wagen met een sportweddenschap op snooker? Klik dan nu op de onderstaande knop en maak een account aan bij Unibet. Speel bewust 18+

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden