29/09/2022

Tenniscoach ontvangt levenslange schorsing voor matchfixing

Chileense tenniscoach Sebastián Rivera heeft een levenslange schorsing ontvangen voor het manipuleren van maar liefst 64 tenniswedstrijden. Zelf heeft Sebasitán Rivera ook op hoog niveau getennist, voor hem is nu het tennisveld nu verboden gebied.

ITIA tennis

De 36 jarige tenniscoach uit Chili is levenslang geschorst door het fixen van tenniswedstrijden. De onafhankelijke onderzoekseenheid van de tenniswereld (ITIA) legde hem een levenslange schorsing op nadat het recordaantal van 64 gefixte wedstrijden boven water kwam.

Op de website van de ITIA wordt vermeld dat hij vier regels heeft overtreden, voorbeelden hiervan zijn het expres beïnvloeden van een tenniswedstrijd en het aannemen van smeergeld. De coach uit Chili mag niet meer coachen, spelen en zelfs niet meer bij wedstrijden kijken. Hier houdt het niet op voor de Chileen, hij moet namelijk een boete betalen van maar liefst €260.964, aardige boete dus. De boete is zo vreselijk hoog omdat de oud-tennisser weigerde mee te werken aan enige vorm van onderzoek naar matchfixing. Hierdoor ontving de tenniscoach een levenslange schorsing én een torenhoge boete.

Kwetsbaarheid van tennis

Tennis wordt steeds vaker gekoppeld aan het fenomeen matchfixing en dit is geen verrassing. Toptennissers kampen veel met eenzaamheid en daarnaast is de sport erg duur. Proftennissers halen maar zelden de absolute top en kunnen hierdoor vaak hun brood niet verdienen met de sport. Dit terwijl het wel degelijk erg duur is om de sport op hoog niveau uit te oefenen.

De spelers die tegen de top aanzitten maar deze nooit bereiken zitten vaak vol met frustratie en worden gek van verveling. Iedere maand opnieuw alleen op een hotelkamer en nooit een echte stap omhoog zorgt voor mentale kwetsbaarheid. Iets waar de matchfixers naar opzoek zijn.

In juli werd er nog een Nederlandse tenniscoach geschorst en mag ook hij de tennisvelden niet meer bezoeken. De ITIA legde Max Wenders een schorsing op van 12 jaar. Naast deze schorsing kreeg hij ook nog een boete van €12.545. Tenniscoach Max Wenders had in het verleden onder anderen Demi Schuurs en Sofia Kenin onder zijn hoede.

Matchfixing in de tenniswereld komt dus ook op Nederlandse bodem voor en komt dicht bij huis. Wel erg positief is dat er hard opgetreden wordt tegen de schuldigen. De ITIA treedt passend op tegen deze misdadigers. Wij van 123Sportweddenschap.nl zouden zeggen: keihard aanpakken die gasten!

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden