22/12/2022

Wedden op de NBA

De NBA is zoals iedereen eigenlijk wel weet veruit de beste en bekendste basketbalcompetitie ter wereld. Hier spelen de beste spelers ter wereld en wordt veel meer betaald dan in andere competities. Naast al die feitjes wordt er op deze competitie ook erg veel gewed. Lees nu hoe je het wedden op de NBA het beste kunt aanpakken en hoe de NBA precies in elkaar zit.

Wedden op de NBA

Het wedden op de eindresultaten van de NBA kan erg lastig zijn. De NBA heeft een vrij ingewikkelde structuur omdat de teams verspreid zitten over een compleet continent. De competitie wordt gespeeld in de USA maar heeft ook één team uit Canada: de Toronto Raptors.

nba wedden

Door deze ingewikkelde structuur is het lastig om in te zetten op de eindresultaten, de competitie en de resultaten zijn namelijk erg onvoorspelbaar. Hierdoor zijn de quoteringen wel vaak erg hoog maar is de waarschijnlijkheid dat je de sportweddenschap winnend afsluit wat kleiner. De onvoorspelbaarheid van de competitie is goed terug te zien in het grote aantal verschillende kampioenen in de laatste 10 jaar. Er zijn namelijk 8 verschillende kampioensteams geweest wat nog maar eens de onvoorspelbaarheid onderstreept.

Het team met de meeste kampioenschappen zijn de Boston Celtics. Zij waren al 17 keer de beste, al is ondertussen dit ondertussen wel alweer een tijdje geleden. Het laatste kampioenschap was in 2008 en het kampioenschap daarvoor was in 1986. De glorietijden van de Celtics zijn dus al een hele tijd geleden.

Beste bookmakers om te wedden op de NBA

Er zijn in Nederland een heleboel verschillende bookmakers beschikbaar. Bijna al deze bookmakers bieden sportweddenschappen aan voor de NBA. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste bookmaker te selecteren. Hieronder zetten wij alvast een aantal opties voor je neer. Wij van 123Sportweddenschap.nl vinden dit veruit de beste bookmakers op om te wedden op de NBA.

 

Indeling NBA

Zoals je misschien wel weet is de NBA opgedeeld in twee verschillende delen. Dit is niet zo gek gezien het feit dat Amerika zich bijna over een compleet continent uitspreid. Om de afstanden die de teams af moeten leggen nog enigszins overzichtelijk te houden bestaat de competitie uit twee delen.

De twee delen heten: The Western Conference en The Eastern Conference. Deze namen refereren naar de west en oostkust van Amerika. Er spelen dertig teams in de NBA, deze teams zijn gelijk verdeeld over west en oost. Vijftien teams spelen in het westen en vijftien in het oosten.

De twee delen zijn ook weer opgedeeld, dit keer in verschillende ‘divisies’. Voor het westen zijn dit: The Pacific, Southwest en Northwest. Voor het oosten zijn de divisies: Central, Atlantic en Southeast.

Binnen de eigen divisie wordt er vier keer tegen elkaar gespeeld. Tegen de teams uit andere divisies slechts drie keer. Tegen de teams uit het andere deel wordt tot slot ook nog twee keer gespeeld. Dit maakt dat er in totaal 82 wedstrijden per jaar worden gespeeld. (zonder de play-offs mee te rekenen).

Outrights in de NBA

Wedden op outrights kan natuurlijk ook voor de NBA en is simpelweg wedden op de winnaar van de competitie. Een voorbeeld van zo’n sportweddenschap is: Golden State Warriors wint de NBA, hier wordt aan het begin van het seizoen een quotering van 1.25 aan gekoppeld. Erg laag dus.

Voorafgaand aan het seizoen staat er een quotering op de Cleveland Cavaliers van 3.30. Dit is al een stuk hoger dan de Golden State Warriors en wij schatten de kansen niet veel lager in. Het is daarom is zo’n situatie beter om in te zetten op de Cleveland Cavaliers dan op de Golden State Warriors.

Omdat er praktisch ieder jaar een ander team kampioen wordt is het erg moeilijk om te voorspellen wie het dit jaar wordt. Gokken op outrights voor de NBA is daarom misschien niet de beste sportweddenschap om af te sluiten. Je kunt beter kiezen voor een over/under weddenschap kiezen, of probeer een keer een individuele sportweddenschap. Bijvoorbeeld: Steph Curry scoort minimaal 5 drie punters.

 

NBA Play-offs

Als het gaat over de NBA noemen veel mensen vaak de ‘play-offs’. Maar wat is dit nu precies, hoe werkt het en wanneer gaat dit allemaal van start. De play-offs worden gespeeld nadat het reguliere NBA-seizoen is afgerond. Van iedere conference gaan er 8 teams door naar de play-offs, zij gaat tegen elkaar strijden om de titel van: World Champion. De nummer 1 (het team met de beste punten en/of statistieken) speelt tegen het team met het laagste record. Dit gaat vervolgens zo verder: nummer twee speelt tegen nummer 7, nummer 3 tegen nummer 6, ga zo maar door. Deze wedstrijden zijn stuk voor stuk knock-out wedstrijden. Er worden in totaal 7 wedstrijden gespeeld tussen de verschillende teams. Het gaat door totdat er nog maar 1 team over is. Dit team bereikt de ‘NBA finals’.

NBA Finals

Uiteindelijk blijft er van iedere conference één team over. Deze twee teams spelen de ‘NBA finals’. In de NBA finals worden er opnieuw meerdere wedstrijden gespeeld. De twee beste teams spelen een ‘best of five’. Het eerste team wat drie keer weet te winnen kan zichzelf World Champion noemen. Sinds 2014 worden er vijf wedstrijden gespeeld met steeds twee dagen rust tussen de verschillende wedstrijden.

nba finals

Op deze wedstrijden wordt volop gewed over de hele wereld. In Nederland wordt dit ook steeds populairder en natuurlijk is dit de bookmakers opgevallen. Omdat de populariteit onder de sportwedders stijgt worden er ook steeds meer wedopties beschikbaar voor de NBA play-offs en NBA finals. Wil je graag een keer wedden op de NBA? Probeer dan nu Circus Sport & Casino.

Spanning

Wanneer je denkt aan basketbal kan je eigenlijk niet om de spanning van de sport heen. Er kan tot in de laatste seconde van alles gebeuren, pas als de zoemer klinkt is de wedstrijd afgelopen en kan de balans worden opgemaakt. Door deze spanning is het extra leuk om af en toe een sportweddenschap af te sluiten voor deze sport. Hou jij wel van een beetje spanning en ben je geïnteresseerd in het wedden op de NBA probeer het dan nu uit!

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden