22/03/2023

EK Kwalificatie

Net als tijdens de voorgaande editie van het EK bestaat het toernooi uit 24 deelnemende landen. Gastland Duitsland is de enige die verzekerd is van een ticket en dus barst de strijd om deelname weer los tijdens de EK kwalificatie. Er zijn 23 tickets beschikbaar waarvan 20 tickets verdeeld worden via de tien groepen in de kwalificatieperiode. De nummers 1 en 2 van de groep verzekeren zich van een ticket voor het EK, de overige drie tickets zijn te bemachtigen via de play-offs.

ek duitsland

EK Kwalificatie

Alle landen beginnen (behalve Duitsland) weer helemaal op nul. Het WK is inmiddels ver achter ons en we kunnen weer met een schone lij beginnen. Nederland is ingedeeld in groep-B en heeft als tegenstanders: Frankrijk, Gibraltar, Griekenland en Ierland. Dit lijkt misschien een erg makkelijke groep maar je weet het natuurlijk nooit.

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal wordt gespeeld tegen Frankrijk, de volgende kwalificatiewedstrijden volgen in maart, september, oktober en november. De andere landen spelen ook nog een wedstrijd in juni. Nederland staat echter in de finaleronde van de Nations League en kan op die data daarom geen EK kwalificatiewedstrijd spelen. De laatste wedstrijd van de Nederlanders is op 21 november uit in Gibraltar.

Nederlands elftal EK kwalificatie

Wat gebeurt er nou eigenlijk wanneer het compleet misgaat voor Oranje in groep-B? zijn we dan gelijk uitgesloten voor het EK? Gelukkig niet, oranje wist namelijk als groepswinnaar in de Nations League een vangnet te bemachtigen.

Er werd vorig jaar in groep 4 van Nations League A gewonnen van België, Polen en Wales. Hierdoor kan het Nederlands elftal het zich eventueel permitteren om steken te laten vallen in de EK kwalificatie. Nu hopen wij natuurlijk dat dit niet nodig blijkt te zijn maar is een vangnet altijd lekker.

Hoe werkt de EK kwalificatie

Alle groepswinnaars van de Nations League zijn verzekerd van een herkansing tijdens de play-offs. Dit geldt voor de groepswinnaars van Nations League A, B en C. De groepswinnaars zijn de volgende landen: Nederland, Kroatië, Spanje, Italië, israël, Bosnië-Herzegovina, Servië, Schotland, Georgië, Griekenland, Turkije en Kazachstan.

Er is door de UEFA een rangschikking gemaakt. Aan de hand van deze rangschikking wordt er bepaald naar wie de play-off tickets gaan. De kans is immers vrij groot dat niet alle play-off tickets geclaimd gaan worden, landen als Nederland, Spanje en Italië hebben een erg grote kans om een directe ticket te bemachtigen. De play-off ticket die niet geclaimd wordt gaat naar de eerstvolgende op de rangschikking van de UEFA.

Een voorbeeld uit de A-sectie van de Nations League: Denemarken staat op nummer 5 en valt op dit moment nét buiten de tickets voor de play-offs. Weet een van de landen die in de A sectie valt (Nederland, Kroatië, Spanje of Italië) een directe ticket te bemachtigen door eerste of tweede te worden in de poule dan gaat de play-off ticket direct naar Denemarken. Dit werkt op precies dezelfde manier bij de andere secties (B & C).

De play-offs

Het vangnet (de play-offs) bieden een laatste kans tot deelname aan het EK. Er zijn drie tickets te verdienen en er worden drie mini-toernooitjes gespeeld. Alle drie deze toernooien worden gespeeld door vier landen. Het land die de hoogste plaats in de rangschikking van de UEFA heeft neemt het op tegen het land met de laagste plaats. De halve finales worden gespeeld op 21 maart 2024 en de finales volgen vijf dagen hierna. De teams behalen de volgende ronde door middel van de resultaten van slechts één wedstrijd. Uiteindelijk krijgen de winnaars van de finale nog als laatste toegang tot het EK van 2024.

play off ranking

Uitsluiting Rusland EK

Natuurlijk is iedereen op de hoogte van de invasie van Rusland in Oekraïne maar er zijn nog steeds af en toe wat onduidelijkheden op het gebied van sport. In de tenniswereld zien we namelijk gewoon Russische en Wit-Russische tennissers spelen onder een neutrale vlag. In de Europese voetbalwereld ligt dit toch een stuk anders.

De Russische clubs worden allemaal geweerd van Europese toernooien als de Champions League, Europa League en Conference League. Het past daarom volledig in het verwachtingspatroon dat Rusland ook uitgesloten wordt voor het aankomende WK.

VAR EK kwalificatie

In voorgaande kwalificaties was het nog wel eens de vraag of er wel gebruik gemaakt zou worden van een VAR. Dit zorgde voor veel verbazing, de VAR was immers bij de ene wedstrijd wél en de andere wedstrijd niet aanwezig. Hierdoor ontstond een oneerlijke situatie die de voetballiefhebber niet meer gewend is.

Tijdens de kwalificatie en het toernooi zelf is er gewoon weer een VAR aanwezig. De discussies kunnen daardoor weer voorkomen worden en de regels op de juiste manier gehanteerd.

Wedden op de EK kwalificatie

Net zoals op eigenlijk alle voetbalwedstrijden kan er ook weer worden ingezet op de EK kwalificatie. Er zitten weer erg mooie wedstrijden tussen en dus hebben we weer iets om naar uit te kijken. De aanbieders van sportweddenschappen in Nederland stellen voor alle kwalificatiewedstrijden weer weddenschappen beschikbaar. Er zijn erg veel verschillende mogelijkheden om op in te zetten bij bookmakers als bijvoorbeeld Livescore Bet.

Livescore Bet is een bookmaker die zich uitsluitend richt op sportweddenschappen. Er is geen casino beschikbaar, de volledige focus ligt op de sport. Dit maakt dat het aanbod erg breed is en quoteringen perfect zijn afgestemd. Wil je graag een keer een sportweddenschap afsluiten op een EK kwalificatie wedstrijd? Klik dan nu hieronder op de knop en maak een account aan bij Livescore Bet.

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden