08/02/2023

LeBron James verbreekt puntenrecord NBA

Basketballegende LeBron James is de nieuwe topscorer aller tijden van de NBA. In de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder verbrak hij het record van oud-basketballer Kareem Abdul-Jabbar.

Dat LeBron James het punten record ging verbreken was voor niemand een echte verrassing. Voormalig recordhouder Abdul-Jabbar zat in het publiek en juichte de punten van James toe. Tien seconden voor het einde van het derde kwart was het moment daar en scoorde James de verlossende punten.

record lebron james

LeBron James verbreekt puntenrecord NBA

De historische punten van LeBron resulteerde in een daverend applaus en zelfs een staande ovatie. Er was geen plaats onbezet gebleven en voor een plek aan het veld betaalde men voor deze wedstrijd maar liefst: €48.000.

Ondanks het top spel en dus misschien wel de beste basketballer aller tijden wisten de Lakers de wedstrijd niet te winnen. De wedstrijd eindigde in 130-133 in het voordeel van Oklahoma City Thunder. Ondanks de verliespartij pakte James na afloop van de wedstrijd gelijk de microfoon en zei het volgende: “Iedereen die ooit deel heeft uitgemaakt van deze run met mij in de afgelopen twintig jaar, ik wil jullie heel erg bedanken. Ik zou mezelf niet zijn zonder jullie allemaal. Jullie hebben allemaal geholpen. Jullie passie en opofferingen hebben me allemaal geholpen om op dit punt te komen.”

Records LeBron James

Het verhaal van LeBron is een typisch voorbeeld van de Amerikaanse droom. Opgegroeid in Akron, Cleveland dribbelt James zich een weg naar de top. De successen van LeBron waren alles behalve onverwachts, op zeventienjarige leeftijd staat James al op de cover van Sports Illustrated en wordt hij omgedoopt als: The chosen one. Een bijnaam die hij nog voor zijn NBA-debuut op zijn rug tatoeëert. Publiek kwam van heinde en ver om James te zien spelen, er werd veel gewed op zijn wedstrijden en de zalen zaten bijna altijd vol.

Vanaf het begin van zijn carrière heeft LeBron erg veel zelfvertrouwen. Dit blijkt onder meer uit persconferenties uit zijn High School tijd. Tijdens deze persconferenties wordt er meerdere keren gevraagd naar de druk en de hoge verwachtingen. Hier reageert LeBron het volgende op: “Er is geen druk. Totaal geen druk. Ik word al onder druk gezet sinds ik tien jaar oud ben.”

NBA geschiedenis

Dat James geschiedenis heeft geschreven is overduidelijk, de wedstrijd werd zelfs compleet stilgelegd tijdens het behalen van het nieuwe puntenrecord. De familie van James was natuurlijk aanwezig en ook de baas van de NBA was er als de kippen bij om James te feliciteren met zijn historische record. James stelde zich erg bescheiden op en gaf aan dat hij het een grote eer vond om dit record te verbreken in het bijzijn van Abdul-Jabbar zelf. Tekenend voor het sterke karakter van de top-basketballer.

Bronny James

LeBron heeft drie kinderen, een dochter van 8, een zoon van 15 en een zoon van 18. De oudste zoon heet Bronny en is een van de opkomende talenten in het moderne basketbal. LeBron heeft meerdere keren uitgesproken dat het zijn droom is om samen of tegen zijn zoon in de NBA te spelen.

Dit zal op z’n vroegst in 2024 gebeuren, wat betekent dat LeBron nog wel even door blijft scoren. Het record van meeste punten in de NBA zal dus de aankomende twee jaar nog verder worden uitgebouwd.

Basketbalwedden LeBron James

Spelers als LeBron James zijn erg leuk om naar te kijken en zorgen altijd voor iets spectaculairs. Basketbal is uiterst geschikt voor sportweddenschappen op individuen. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op het aantal punten wat LeBron gaat scoren.

Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende wedopties die je kunt gebruiken om een sportweddenschap af te sluiten op basketbal. Het is wel handig om goed op te letten bij welke aanbieder van sportweddenschappen je gaat wedden op basketbal, er zit namelijk nog wel eens verschil tussen de bookmakers. De een biedt bijvoorbeeld andere quoteringen of andere soorten wedopties.

Een van de bookmakers die een breed aanbod aan basketbalweddenschappen heeft is Unibet, binnen enkele minuten maak je een account aan en kun je zelf een sportweddenschap afsluiten. Wil je een poging wagen en/of kijken hoe de basketbalweddenschap in elkaar zit? Klik dan nu op de knop hieronder en maak een account aan bij Unibet.

 

Strategie wedden op basketbal

Er zijn erg veel verschillende strategieën die je kunt toepassen op het wedden op sport in het algemeen. Zo is het altijd handig om een kort vooronderzoek uit te voeren voordat je ergens geld op inzet. Dit vooronderzoek kan bestaan uit kijken naar de voorgaande resultaten, de vorm van een team of bijvoorbeeld het onderlinge resultaat van de twee teams.

Een andere handige tool om te gebruiken is een website waarop voorspellingen worden geplaatst. Vitisport.nl is zo’n website. Hier worden op basis van een wiskundig algoritme voorspellingen gedaan voor voetbal en basketbal wedstrijden.

Op Vitisport wordt niet alleen de winnaar voorspelt maar kun je een voorspelling vinden van een correcte score. Hier kun je dan vervolgens van aflezen of er veel gescoord gaat worden, wat de kansen zijn van beide teams en nog veel meer.

NBA wedden

De belangrijkste basketbalcompetitie is natuurlijk de Amerikaanse NBA. Hier wordt het meeste op gewed, over geschreven en naar gekeken. Hoe meer informatie er beschikbaar is over een wedstrijd, hoe groter de kans dat je jouw sportweddenschap op de juiste manier kunt inrichten. Hiermee vergroot je jouw kansen op een winnende sportweddenschap.

Wil jij ook een poging wagen met een sportweddenschap op de NBA? Doe dit dan nu bij Unibet en start met wedden op basketbal!

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden