16/02/2023

Feyenoord-AZ Voorspelling

Ook al zijn dit niet allebei ploegen uit de klassieke top 3, toch is de aankomende wedstrijd tussen Feyenoord en AZ een absolute topwedstrijd. De Rotterdammers staan al een tijdje bovenaan de ranglijst terwijl de club uit Alkmaar aan het dromen is van het volgende kampioenschap. Dan moeten ze alleen wel nog even van Feyenoord winnen, moet te doen zijn toch?

Op deze pagina kun je lezen wat wij voorspellen voor de wedstrijd: Feyenoord-AZ. De voorspelling is gebaseerd op ons eigen vooronderzoek. Wil je weten wat daar allemaal bij komt kijken? Lees dan nu verder, bekijk de Feyenoord-AZ voorspelling en doe nieuwe kennis op over het opstellen van een succesvolle sportweddenschap.

Feyenoord-AZ Voorspelling

Feyenoord en AZ staan op dit moment (met de landstitel voor het grijpen) recht tegenover elkaar. Dit terwijl de twee clubs van origine niet echte rivalen zijn. AZ én Feyenoord zien beide de wedstrijd tegen Ajax als dé wedstrijd van het seizoen. Natuurlijk is er ieder seizoen opnieuw een andere situatie, zo staan beide ploegen dit jaar bovenaan en staan zij in de positie waar Ajax zo vaak staat.

feyenoord az wedtip

Vooronderzoek

Voordat wij van 123Sportweddenschap.nl een weddenschap plaatsen kijken wij eerst naar de beschikbare informatie. Het verwerken en nadenken over deze informatie noemen wij het: vooronderzoek. Zo’n vooronderzoek hoeft helemaal niet lang te duren, met enkele minuten heb je de benodigde informatie gevonden, kun je hier over nadenken en je sportweddenschap hierop aanpassen.

Het vooronderzoek bestaat uit een aantal verschillende stappen die hieronder een voor een worden behandelt. Onze informatie halen wij van apps en sites als bijvoorbeeld Sofascore en Vitisport.nl. Op deze websites worden statistieken geclusterd en op Vitisport worden op basis daarvan zelfs voorspellingen gedaan. Al deze informatie nemen wij mee tijdens het opstellen van een sportweddenschap.

Voorgaande resultaten

Als eerste kijken wij voor beide ploegen naar de voorgaande resultaten. Aan de hand van de voorgaande resultaten kunnen er vervolgens weer uitspraken gedaan worden over onderdelen als: vorm of compleetheid van de selectie.

Feyenoord: de laatste paar wedstrijden waren alles behalve gemakkelijk voor de Rotterdammers. Een zwaarbevochten 4-4 tegen NEC (winst op penalty’s), gelijkspel tegen PSV (2-2) en dan nog de relatief gemakkelijke winst op Heerenveen afgelopen weekend. Al met al kan er gezegd worden dat er in ieder geval bijna altijd resultaat wordt gehaald door Feyenoord, ook al is dit in de allerlaatste minuut.

AZ: de Alkmaarders zitten er misschien iets minder lekker in maar hadden afgelopen weekend wel weer een oppepper. Na slechts 38minuten stond AZ namelijk al met 5-0 voor in eigen huis tegen Excelsior. Geen verkeerde generale zou je zeggen. Toch liet AZ in de weken daarvoor wat steken vallen. Kijk bijvoorbeeld naar de beruchte 5-5 tegen Utrecht, of de erna: 1-1 tegen Volendam. Daar hield de slechte reeks helaas (voor AZ) niet op. Twee weken terug liepen zij namelijk tegen een bekeruitschakeling aan. Utrecht bleek te sterk en AZ verloor met 1-2.

Onderlinge resultaten

Nu gaan we kijken naar de onderlinge resultaten tussen de twee teams. De resultaten zijn erg wisselend, drie van de vijf confrontaties werden gewonnen door AZ en de uitslagen variëren van doelpuntrijk tot slechts één doelpunt. Het enige constante wat opvalt is het ontbreken van gelijke spelen.

Vorm

Vorm is iets ontastbaars wat het moeilijk maakt om het in te schatten. Om iemands vorm te bepalen bekijk je zijn voorgaande resultaten en gebeurtenissen die van invloed zouden kunnen zijn op de prestaties van een bepaald persoon of team (denk bijvoorbeeld aan de wisseling van een coach). Oud AZ coach Arne Slot is op dit moment hoofdleider bij Feyenoord, Pascal Janssen zit aan het roer bij AZ maar dit zijn beide geen echte verrassingen meer. De twee coachen zitten immers al het hele seizoen op die plek.

Wanneer we kijken naar de voorgaande situaties zien we vooral veel gelijke spelen bij beide partijen. Dit staat dan vervolgens weer haaks op de onderlinge resultaten (geen enkel gelijkspel in de afgelopen vier jaar). De vorm van beide ploegen is goed en vergelijkbaar met een klein verschil tussen twee, Feyenoord heeft meerdere keren veerkracht en energie getoond, meer dan AZ. Daarom zouden wij zeggen dat Feyenoord op dit moment beter in vorm is.

Compleetheid selectie

Bij Feyenoord zijn nog een aantal afwezigen, net zoals de wedstrijd tegen PSV zijn Szymanski en Justin Bijlow beide niet inzetbaar tegen AZ. Bij de club uit Alkmaar zijn er geen afwezigen, tegen Excelsior konden de belangrijke spelers worden gewisseld, ze stonden immers al snel op een 5-0 voorsprong.

Onze verwachting is daarom dat AZ met een compleet uitgeruste, scherpe en vastberaden selectie naar Rotterdam afreist.

Eigen interpretatie

Feyenoord lijkt dit seizoen niet te kúnnen verliezen in eigen huis. Gelijkspelen daarentegen. Vier keer maar liefst speelde Feyenoord in een thuiswedstrijd gelijk. Ondanks de onderlinge resultaten, en dan vooral het uitblijven van gelijke spelen, voorspellen wij voor deze confrontatie wél een gelijkspel. AZ heeft het op de heupen, Feyenoord is veerkrachtig genoeg om een verliespartij te voorkomen, er staat veel op het spel en het zal een open wedstrijd worden.

Bovenaan de pagina staat onze voorspelling en hoe de wedoptie eruit ziet. Wil je zelf een keer proberen om aan de hand van een vooronderzoek een sportweddenschap af te sluiten? Maak dan nu binnen enkele minuten een account aan bij Unibet door op de knop hieronder te klikken! Speel bewust 18+

Wie zijn wij?

123Sportweddenschap.nl
Unit 4 First Floor Kilmeaden Business Centre
X91VNW6 Waterford
Co. Waterford, Ireland

Email: [email protected]

loket kansspel voorkom probleem wedden op sport

agog nederland voor sportwedden

speel bewust 18 sportwedden